Σοκ στον κόσμο της μόδας: πέθανε ο Τζιλμπέρτο Μπένετον

Σοκ στον κόσμο της μόδας: πέθανε ο Τζιλμπέρτο Μπένετον

Έφυγε σε ηλικία 77 ετών.

Τον θάνατο του Τζιλμπέρτο Μπένετον, ενός εκ των συνιδρυτών της διάσημης ιταλικής εταιρείας ενδυμάτων Benetton Group, μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ της Ιταλίας.

Ωστόσο, εκπρόσωποι της ιστορικής ιταλικής φίρμας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να επιβεβαιώσουν την πληροφορία.

Σοκ στον κόσμο της μόδας: πέθανε ο Τζιλμπέρτο Μπένετον

Ο Τζιλμπέρτο Μπένετον ήταν 77 ετών και είχε δύο παιδιά. Ο μικρότερος αδελφός του, ο Κάρλο, πέθανε τον περασμένο Ιούλιο στα 74 χρόνια του.

Μαζί με τα αδέλφια του, τον Κάρλο και τον Λουτσιάνο, ίδρυσαν στο Ποντζάνο Βένετο, ένα χωριό της βορειοανατολικής Ιταλίας, το 1965, τη διάσημη εταιρία ενδυμάτων, “United Colors of Benetton”.

Η ιδέα προήλθε από τον Λουτσιάνο, τον μεγαλύτερο αδελφό, και γρήγορα τα μικρά πουλόβερ από μαλακό μαλλί σε διάφορα χρώματα άρχισαν να γίνονται ανάρπαστα στην αγορά.

Η επιτυχία των “United Colors of Benetton” ολοένα και μεγάλωνε, μέχρι που έγινε παγκόσμια μεταξύ 1982 και 2000 με τις τολμηρές διαφημιστικές εκστρατείες του φωτογράφου Ολιβιέρο Τοσκάνι, όπως αυτή που έδειχνε μια μαύρη γυναίκα να θηλάζει ένα λευκό παιδί.

Δυναστεία Μπένετον: Από την ακμή στην παρακμή
Ωστόσο, από την αρχή της δεκαετίας, η εταιρία που διαφοροποιήθηκε στον χώρο της ένδυσης, δεν σταμάτησε να παρακμάζει, γεγονός που ώθησε τον 83χρονο Λουτσιάνο Μπένετον να ξαναπάρει στα χέρια του τα ηνία της επιχείρησης το φθινόπωρο, τα οποία είχε παραδώσει το 2012.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Μπένετον για το 2017 έδειξαν απώλεια 180 εκατομμυρίων ευρώ, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της, αλλά η εταιρία ελπίζει να δει το 2019 τα πρώτα αποτελέσματα της νέας στρατηγικής της.

Ο Λουτσιάνο Μπένετον είχε εξηγήσει τον Νοέμβριο του 2017 στην εφημερίδα La Repubblica ότι είναι “αβάσταχτος πόνος” να παρακολουθεί τη διάλυση της “United Colors of Benetton”. Όπως είπε, “το μεγαλύτερο αμάρτημα” ήταν ότι σχεδόν “σταμάτησε η παραγωγή των πουλόβερ”.

Κάνοντας μια γενική ανασκόπηση, η εταιρία έχασε αυτό που αποτελούσε το DNA της και παράλληλα δυσκολεύτηκε να ανανεωθεί την ώρα που άλλες αλυσίδες έμπαιναν στην αγορά του “fast fashion”, όπως οι H&M, Zara, Uniqlo.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.