Ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα διαδόχου έβγαλε από την Τουρκία το πτώμα του Κασόγκι – Τον έκοψαν 15 κομμάτια

Ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα διαδόχου έβγαλε από την Τουρκία το πτώμα του Κασόγκι – Τον έκοψαν 15 κομμάτια

Μπορεί η Σαουδική Αραβία να επιμένει πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι, αλλά οι τουρκικές αρχές έχουν άλλη άποψη!

Η σορός του άτυχου δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στο Ριάντ από τον σωματοφύλακα του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτή είναι η εκτίμηση των τουρκικών αρχών: πως ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρίμπ, αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχε στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, ήταν εκείνος που ανέλαβε την αποστολή να «φυγαδεύσει» μέρος από τη σορό του από την Τουρκία. Και μάλιστα με το ιδιωτικό τζετ που μετέφερε την «ομάδα θανάτου» που ταξίδεψε από τη Σαουδική Αραβία στην Κωνσταντινούπολη ακριβώς γι’ αυτό το λόγο: να δολοφονήσει τον 59χρονο δημοσιογράφο.

Ένας από τους 15 Σαουδάραβες πράκτορες φέρεται να φόρεσε τα ρούχα, τα γυαλιά και το Apple Watch του Κασόγκι και να έφυγε από την πίσω πόρτα του προξενείου για να φανεί σαν ο δημοσιογράφος να έφυγε ζωντανός από εκεί…

Ο Μουτρίμπ δεν είναι ένας… απλός αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών. Είναι ένας από τους σωματοφύλακες του πρίγκιπα διαδόχου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και πολύ συχνά ταξιδεύει μαζί του. Όχι όμως στις 2 Οκτωβρίου, όταν ο Τζαμάλ Κασόγκι μπήκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει ένα έγγραφο που χρειαζόταν για το γάμο του αλλά δεν βγήκε ποτέ ζωντανός.

Ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο Middle East Eye, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη στις 18:20 της 2ας Οκτωβρίου. Λίγες ώρες δηλαδή μετά το θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι. Ταξίδεψε με ιδιωτικό τζετ από το αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Μαζί του είχε μια μεγάλη τσάντα. Εκεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, βρισκόταν το άψυχο σώμα του 59χρονου δημοσιογράφου.

Οι Σαουδάραβες πράκτορες φαίνεται πως κινήθηκαν αστραπιαία. Ο Μουτρίμπ κατάφερε να φύγει χωρίς να περάσει από έλεγχο. Οι αποσκευές του δεν ελέγχθηκαν, καθώς πέρασε από την αίθουσα των VIP. Δεν έγινε έλεγχος ούτε στο αεροσκάφος. Και αυτό γιατί η απογείωση έγινε πριν σημάνει ο συναγερμός για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι.

Σε ένα δεύτερο αεροπλάνο που ήταν στο αεροδρόμιο Αττατούρκ, έγινε έλεγχος. Αλλά εκεί οι τουρκικές αρχές δεν βρήκαν τίποτα. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, που είναι κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου, φάνηκε να βιάζεται.

Η παρουσία του Μουτρίμπ στην ομάδα των 15 Σαουδαράβων πρακτόρων που ταξίδεψαν στην Τουρκία για να σκοτώσουν τον Κασόγκι βάζει ακόμη περισσότερο στο «κάδρο» τον πρίγκιπα διάδοχο. Την ώρα μάλιστα που το Ριάντ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον απεμπλέξει από το σκάνδαλο.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, ο πρίγκιπας Σαλμάν έδιωξε δυο από τους πιο στενούς και πιο έμπιστους συνεργάτες του. Τον αναπληρωτή επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αχμέντ αλ Ασίρι και τον κορυφαίο σύμβουλό του Σαούντ αλ Κατάνι.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.