Σύμβουλος Ερντογάν: «Βρώμικο παιχνίδι Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ»

Σύμβουλος Ερντογάν: «Βρώμικο παιχνίδι Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ»

Για νέο βρώμικο παιχνίδι της Ελλάδας, με παρενόχληση του σεισμικού γεωτρητικού σκάφους της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο o σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ στην εφημερίδα Star την Κυριακή.

«Η Ελλάδα-Ελληνική Κύπρος και το Ισραήλ άρχισαν ένα νέο βρώμικο παιχνίδι στη Μεσόγειο, πιστεύοντας ότι υποστηρίζονται από τους μεγάλους αδελφούς τους», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού Barbaros εξέθεσε τις τρεις χώρες.

«Ενώ τα Ισραηλινά drone Ηeron κοιμόντουσαν την Πέμπτη, το Τουρκικό Ναυτικό έφτασε και θα επιτηρεί το ερευνητικό της Τουρκίας», είπε ο Μπουλούτ.

«Πιστεύετε ότι η ελληνική φρεγάτα μπορεί να κινδυνεύσει να έρθει κοντά, όταν θα δει τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού», ρώτησε ο Μπουλούτ. Το ελληνικό Ναυτικό άφησε τη δουλειά του σε αεροσκάφη που αγοράστηκαν από το Ισραήλ, είπε.

Ο Μπουλούτ, μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ήταν αυτός που αντέδρασε περισσότερο στην Τουρκία, όταν η Ελλάδα έπρεπε να αποδεχθεί συμφωνία με το ΔΝΤ λόγω της πίεσης των «ιμπεριαλιστικών δυνάμεων», αλλά τώρα, όπως είπε, η Ελλάδα, συνοδευόμενη από το Ισραήλ, έγινε εργαλείο των ίδιων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στην Τουρκία.

«Κάποιος θα ήλπιζε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν «καλύτεροι φίλοι, καλές γειτονικές χώρες», αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Όχι εξαιτίας μας, αλλά λόγω της Ελλάδας», δήλωσε ο Μπουλούτ, προειδοποιώντας ότι μια ναυμαχία μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα καταλήξει σε μια στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα, «δεδομένης της σχετικής δύναμης του τουρκικού στρατού».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.