Ο «Ορέστης» έρχεται και φέρνει κύμα κακοκαιρίας – Αυτή θα είναι η πορεία του!

Ο «Ορέστης» έρχεται και φέρνει κύμα κακοκαιρίας – Αυτή θα είναι η πορεία του!

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα.

Ο «Ορέστης», όπως ονόμασε η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) τη νέα κακοκαιρία, αναμένεται να καταφτάσει στη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής (21.10.2018).

Η επερχόμενη κακοκαιρία «Ορέστης» θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά, σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα αναμένονται μετά το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεασθούν και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο. Την Τρίτη τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του «Ορέστη» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της Τρίτης.

Ο «Ορέστης» έρχεται και φέρνει κύμα κακοκαιρίας – Αυτή θα είναι η πορεία του!

Πώς θα είναι ο καιρός στην αρχή της εβδομάδας
Δευτέρα 22-10-2018

Καιρός: Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης). Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στη νότια νησιωτική χώρα.
Άνεμοι: Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

Τρίτη 23-10-2018

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.