Νέα Υόρκη: Έβγαλαν τις μπλούζες τους για την προστασία των κογιότ

Νέα Υόρκη: Έβγαλαν τις μπλούζες τους για την προστασία των κογιότ

Μέλη της οργάνωσης PETA πραγματοποίησαν γυμνόστηθη διαμαρτυρία στη Νέα Υόρκη για την προστασία των κογιότ.

Η διαμαρτυρία έγινε έξω από το κεντρικό κατάστημα της εταιρίας ένδυσης Canada Goose στην πόλη της Νέας Υόρκης.

«Είναι ματωμένα τα χέρια της Canada Goose, που είναι η ευσπλαχνία σας», «πόσα ζώα πρέπει ακόμα να πεθάνουν», φώναξαν μέλη της PETA και άλλων φιλοζωικών οργανώσεων καταγγέλλοντας ότι η εταιρία σκοτώνει κογιότ για να χρησιμοποιήσει τη γούνα τους.

Πέντε από τους διαδηλωτές, αψηφώντας το κρύο που επικρατούσε στη Νέα Υόρκη, στάθηκαν γυμνόστηθοι μπροστά από το κατάστημα φορώντας μόνο μαύρα παντελόνια και μπότες. Στο στήθος τους είχαν γράψει «Η Canada Goose δολοφονεί», ενώ άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό διαμαρτυρίας.

Η εταιρία με έδρα τον Καναδά, που ειδικεύεται στα χειμερινά ρούχα, κατηγορείται ότι σκοτώνει κογιότ, χήνες και πάπιες για να φτιάχνει τα μπουφάν και άλλα προϊόντα ένδυσης.

Νέα Υόρκη: Έβγαλαν τις μπλούζες τους για την προστασία των κογιότ

«Πίσω από κάθε παλτό της Canada Goose, υπάρχει ένα κογιότ που πιάνεται με επίπονες μεταλλικές παγίδες αλλά και μια χήνα που της άνοιξαν στα δύο το λαιμό. Η PETA απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να αρνηθούν να δώσουν ακόμη και μια δεκάρα σε αυτή τη σκληρή εταιρία, έως ότου σταματήσει να πουλάει προϊόντα από ζώα που βασανίζονται και θανατώνονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος της PETA Τρέισι Ρέιμαν.

​Η εταιρία Canada Goose, με δήλωσή της στο δίκτυο NBC 4, αρνείται τις κατηγορίες τις PETA.

«Οι ισχυρισμοί τους είναι αβάσιμοι, παραμένουμε δεσμευμένοι στην υπεύθυνη χρήση και στην προμήθεια όλων των υλικών για τα προϊόντων μας με ηθικές αρχές. Η PETA έχει μακρά ιστορία στη χρήση τακτικών που απευθύνονται στο συναίσθημα για να τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και αυτή η υπόθεση αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα», αναφέρει η εταιρία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

to the brave 5 @peta activist who stood tall #topless in 40 degree weather …. thank u. #peta #canadagoose #sohonyc #nyc #fashion #news #nycnews #govegan #veganisthefuture #vegans #protest #animalliberationfront

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη amandakhanspage (@iamaveganhippie) στις

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.