Έτοιμος για τίτλο ο Τσιτσιπάς!

Έτοιμος για τίτλο ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε στα δύο σετ τον Φίλιπ Κολσράιμπερ στη Στοκχόλμη και πέρασε στον πέμπτο του φετινό ημιτελικό!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.15) επικράτησε με 6-3, 7-6(4) του πολύπειρου Γερμανού (Νο.35) και θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό κόντρα στον φορμαρισμένο Φάμπιο Φονίνι (Νο.14). Ο απρόβλεπτος Ιταλός είδε τον Χιόν Τσανγκ να εγκαταλείπει την αναμέτρησή τους στο 7-5, 2-1 και θα βρει τον Τσιτσιπά για πρώτη φορά απέναντί του.

Ο Στέφανος απέφυγε τα μπλεξίματα στο δεύτερο σετ, καθώς έσβησε δύο σετ πόιντ του Κολσράιμπερ όταν το σκορ ήταν 2-5, κράτησε το σερβίς τπυ και πήρε πίσω το μπρέικ του 35χρονου αντιπάλου του στο αμέσως επόμενο γκέιμ.

Οι διαφορές, λοιπόν, λύθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς πήρε μεγάλο προβάδισμα με 6-3 και έκλεισε τελικά το ματς εκμεταλλευόμενος το δεύτερο ματς πόιντ του.

To φετινό ρεκόρ του είναι πλέον 37-25 (5-4 το ρεκόρ του σε προημιτελικά) και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του να πάει ως αναπληρωματικός στο ATP Finals. Θα πρέπει, πάντως, να κάνει τρομερό φινάλε στη σεζόν για να τα καταφέρει!

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος έπαιξε στον τελικό της Βαρκελώνης τον Απρίλιο και στον τελικό του Τορόντο τον Αύγουστο. Και τις δύο φορές ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ.

Η Στοκχόλμη, όμως, δεν έχει… Ράφα, οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες για τον πρώτο ATP τίτλο του! Ο 20χρονος τενίστας είχε παίξει και στα ημιτελικά του Εστορίλ και της Ουάσινγκτον.

Ο άλλος ημιτελικός του Stockholm Open θα προκύψει από τα ματς Σοκ-Γκούλμπις και Ίσνερ-Σάντγκρεν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.