Ο Ζάεφ αποκάλυψε τι του είπε ο Τσίπρας μετά την παραίτηση Κοτζιά

Ο Ζάεφ αποκάλυψε τι του είπε ο Τσίπρας μετά την παραίτηση Κοτζιά

Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είχε ο Ζόραν Ζάεφ μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, μιλώντας σε δημοσιογράφους, «με τον Αλέξη Τσίπρα παραμένουμε αφοσιωμένοι στις προοπτικές των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα.

Για τα νέα Βαλκάνια που θα έχουν ως βάση τη φιλία, τη συνεργασία, την οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών, ώστε οι πολίτες να ζουν ευτυχισμένοι».

Ο κ. Ζάεφ τόνισε, όπως μεταδίδει το MIA, ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι παραμένει αφοσιωμένος στη συμφωνία των Πρεσπών και ότι ανέλαβε ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο να διασφαλίσει ότι η Συμφωνία θα υλοποιηθεί.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πλήρη προσήλωση της Ελλάδας στη συμφωνία. Όπως και τη δική μας» σημείωσε.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι το κοινοβούλιο των Σκοπίων θα δώσει το «πράσινο φως» και, όπως είπε, οι βουλευτές «θα αδράξουν την ιστορική ευκαιρία και θα δώσουν θετική ψήφο στις συνταγματικές αλλαγές».

Ωστόσο εξήγησε ότι είναι ανοιχτός σε αλλαγές που επιβεβαιώνουν την εθνική ταυτότητα και γλώσσα και που εγγυώνται το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη και κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν συναίνεση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.