Έρευνα για τον θάνατο 60 πιγκουίνων στην Αυστραλία

Έρευνα για τον θάνατο 60 πιγκουίνων στην Αυστραλία

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατος 60 πιγκουίνων στην Αυστραλία προήλθε από επίθεση σκύλων.

Οι νεκροί πιγκουίνοι βρέθηκαν κατά μήκος της βόρειας ακτής στην ομόσπονδη πολιτεία της Αυστραλίας, Τασμανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διενήργησε το Τμήμα Πρωτογενών Βιομηχανιών, Πάρκων, Υδάτων και Περιβάλλοντος, οι περισσότεροι μπλε πιγκουίνοι κατά τα φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους από επίθεση σκύλων.

Οι αρμόδιοι καλούν τους ιδιοκτήτες σκύλων να λάβουν τα μέτρα τους, καθώς τα σκυλιά μπορούν να καταφέρουν μεγάλο πλήγμα στις αποικίες των πιγκουίνων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο σε κοντινή παραλία, όταν βρέθηκαν νεκροί 13 μικροί μπλε πιγκουίνοι.

Ο μικρός μπλε πιγκουίνος δεν ξεπερνά τα 33 εκατοστά σε ύψος και τα 43 εκατοστά σε μήκος. Το μέσο βάρος του φθάνει το ενάμιση κιλό. Είναι το μικρότερο είδος πιγκουίνου και ζει κυρίως στις ακτές της νότιας Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Είναι ένα από τα λίγα είδη που απειλούνται από πεινασμένα χερσαία αρπακτικά.

Για το λόγο αυτό ζουν σε αποικίες, ώστε να μπορούν να προστατευθούν. Σκύλοι, γάτες και αλεπούδες που παρεισφρύουν στους οικοτόπους τους αποτελούν σημαντική απειλή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και μεγαλύτερα θαλάσσια ζώα, όπως οι φώκιες λεοπαρδάλεις, η δολοφόνος φάλαινα, οι καρχαρίες καθώς και ο άνθρωπος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.