Καταγγελίες – φωτιά για τα μυστικά κονδύλια: οι διάλογοι Καμμένου – Κοτζιά που έβαλαν… μπουρλότο στην κυβέρνηση

Καταγγελίες - φωτιά για τα μυστικά κονδύλια: οι διάλογοι Καμμένου - Κοτζιά που έβαλαν... μπουρλότο στην κυβέρνηση

Τον διάλογο που είχαν ο Πάνος Καμμένος με τον Νίκο Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης σχετικά με τα «μυστικά κονδύλια» δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.

Εκτός από τη γνωστή διαφωνία για τη Συμφωνία των Πρεσπών το συγκεκριμένο θέμα ήταν το δεύτερο μεγάλο ζήτημα για το οποίο συγκρούστηκαν οι δύο άντρες.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών φέρεται να εκτίμησε πώς δεν υπήρξε επαρκής κάλυψή του για το θέμα τόσο από άλλους υπουργούς όσο και από τον πρωθυπουργό αν και τα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ είναι τα μοναδικά που ελέγχονται από τη Βουλή, όπως ισχύει από το 2017.

Ο διάλογος σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Κοτζιάς: Προτείνω να ησυχάσουμε, να σιωπήσουμε και να περιμένουμε τις εξελίξεις στα Σκόπια

Καμμένος: Δεν μπορεί να με υποκαθιστά ο υπουργός Εξωτερικών και να μαθαίνω από τρίτους τι γίνεται και ιδίως ότι χρησιμοποιεί με αδιαφάνεια τα 45 εκατ. ευρώ των «μυστικών κονδυλίων» και να τα σκορπίζει

Κοτζιάς: Πια 45; 11 εκατ. ευρώ έχω στο υπουργείο Εξωτερικών και από αυτά το 50% πάει στην Εκκλησία. Και μάλιστα δεν τα δίνω εγώ, τα δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ευκλείδη πες του σε παρακαλώ!

Τσακαλώτος: (…)

Παππάς: (…)

Βίτσας: Νομίζω ότι αυτά δεν αφορούν το υπουργικό συμβούλιο

Τσίπρας: Αυτά είναι διαπροσωπικές διαφορές. Καλύτερα να προχωρήσουμε.

Τι είναι τα μυστικά κονδύλια

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα από τον δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου περνάνε τα «απόρρητα κονδύλια» μόνο του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νόμου που αυτοβούλως προώθησε ο Νίκος Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στην αρχή του 2017.

Μυστικά κονδύλια, ωστόσο, δεν έχει μόνο το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για χρήματα που οι υπουργοί μπορούν να τα ξοδεύουν όπως θέλουν, όπου θέλουν, χωρίς να καταθέτουν αποδείξεις και χωρίς να υπάρχουν σχετικά έγγραφα, προκειμένου να χρηματοδοτούνται, μυστικά, πρόσωπα και φορείς για λόγους εθνικής ασφαλείας και μπορούν να τα αξιοποιήσουν σε ξένες χώρες για να συλλέξουν πληροφορίες, σε δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, σε διάφορες μυστικές αποστολές και πρωτοβουλίες.

Ο λογαριασμός βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.