Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του Κασόγκι – ΦΩΤΟ

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του Κασόγκι - ΦΩΤΟ

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, άκουγε μουσική την ώρα που διαμέλιζε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι θέλει να μάθει τι συνέβη με τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά την επίσκεψή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η Αμερική είχε ήδη ζητήσει από την Τουρκία μια ηχογράφηση, η οποία λέγεται ότι παρέχει ισχυρές ενδείξεις ότι ο Κασόγκι, σκοτώθηκε στο εσωτερικό του προξενείου – κάτι που αρνήθηκε η Σαουδική Αραβία.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα Middle East Eye, η οποία είχε πρόσβαση στις ηχητικές καταγραφές, περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του άτυχου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με την περιγραφή, ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο γραφείο του προξένου. «Δεν υπήρξε απόπειρα ανάκρισης. Είχαν έλθει για να τον σκοτώσουν» και ο ίδιος ο πρόξενος βγήκε από το δωμάτιο.

Ένας ιατροδικαστής, ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι, που συμμετείχε στην ομάδα των Σαουδαράβων πρακτόρων που είχαν φθάσει εκείνη την ημέρα στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ, άρχισε στην συνέχεια να διαμελίζει το σώμα του Τζαμάλ Κασόγκι ενώ ήταν ακόμη ζωντανός, σύμφωνα με την πηγή του Middle East Eye. Ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι είναι ένας από τους 15 Σαουδάραβες που αναγνωρίστηκε ότι ήταν παρών στη στυγερή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του Κασόγκι - ΦΩΤΟ

Ο ιατροδικαστής άκουγε μουσική φορώντας ακουστικά καθ΄όλη την διαδικασία: «Όταν κάνω αυτήν την δουλειά, ακούω μουσική. Αυτό θα έπρεπε να κάνετε κι εσείς», ακούγεται να λέει στην ηχητική καταγραφή.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι, σπούδασε στη Βρετανία και εκπαιδεύτηκε στη Μελβούρνη. Συγκεκριμένα σπούδασε παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το 2004 έμαθε να κάνει αυτοψίες, ενώ είναι επικεφαλής Σαουδικού Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής.

Έχει καταγραφεί να πετά στην Κωνσταντινούπολη την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κασόγκι, δηλαδή στις 2 Οκτωβρίου. Το όνομά του συνδέθηκε με τη δολοφονία του δημοσιογράφου, εξαιτίας των συνομιλιών που καταγράφηκαν από το έξυπνο ρολόι Apple του Κασόγκι. Στο επτάλεπτο απόσπασμα ακούγεται να δίνει οδηγίες για τον φρικτό τεμαχισμό του Κασόγκι, ενώ αυτός ήταν ακόμα ζωντανός.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, η οποία επικαλείται ηχητική καταγραφή των γεγονότων, αναφέρει ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι βασανίσθηκε και αποκεφαλίσθηκε εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Εξηγώντας ότι είχε πρόσβαση στις ηχητικές καταγραφές όσων ακολούθησαν, η Yeni Safak αναφέρει ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι βασανίσθηκε κατά την διάρκεια ανάκρισης, οπότε και Σαουδάραβες πράκτορες του έκοψαν τα δάκτυλά του. Στη συνέχεια, αποκεφαλίσθηκε και εξαφάνισαν το πτώμα του με οξύ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.