Έτοιμη για προβολή η τολμηρή αγγλόφωνη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμη για προβολή η τολμηρή αγγλόφωνη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η χαμένη κόπια της ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Aliki my love» προβλήθηκε στους κινηματογράφους την περίοδο 1963-1964 και έκτοτε παρέμεινε στην αφάνεια.

H ταινία γυρίστηκε στην Ίο από τον χολυγουντιανό Πολωνό σκηνοθέτη Rudolph Maté σε σενάριο του George St. George, o οποίος δύο χρόνια νωρίτερα είχε υπογράψει το σενάριο της επικής ταινίας «The 300 Spartans».

Η παραγωγή ήταν πανάκριβη για τα δεδομένα της εποχής. Όμως ο Φίνος δεν υπολόγισε τα 9.000.000 δραχμές του προϋπολογισμού της προκειμένου να κάνει το χατίρι της δημοφιλούς πρωταγωνίστριάς του.

Η Αλίκη επιδίωξε μέσω αυτής της ταινίας να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της ξενόγλωσσης αγοράς.

Ωστόσο παρά τις λαμπρές πρεμιέρες στο Λονδίνο (10/6/1963) και στην Αθήνα (24/31964) η ταινία δεν γνώρισε την προσδοκώμενη επιτυχία.Ίσως δεν βοήθησε και ο συμπρωταγωνιστής της Αλίκης Jess Conrad ο οποίος ήταν όμορφος αλλά καθόλου λαμπερός στο σελιλόιντ.

Στην Ελλάδα το «Aliki my love» έκοψε λίγα, σχετικά με την εποχή εισιτήρια, που δεν ξεπέρασαν τις 250.000.Στην ιστορία έμεινε ως η «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης εξ’ αιτίας κάποιων προκλητικών σκηνών και της αισθησιακής αφίσας της, που παρουσιάστηκε μόνο στο εξωτερικό.

Στα πλεονεκτήματα της ταινίας είναι η υπέροχη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, όπως «Το τραγούδι της σειρήνας» και το «Θαλασσοπούλια μου».

Η ταινία έχει αποκατασταθεί και όπως ανακοίνωσαν από τη Φίνος Φιλμ αυτό είναι κάτι που θα γίνει μέσα στη σεζόν.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.