Ξέσπασε σάλος στη Βρετανία με σχολείο που ήθελε να δώσει βραβείο για τα «καλύτερα οπίσθια»!

Ξέσπασε σάλος στη Βρετανία με σχολείο που ήθελε να δώσει βραβείο για τα «καλύτερα οπίσθια»!

Για παιδιά 15 και 16 ετών!

To γυμνάσιο Highfields School στο Ντέρμπισαϊρ της Αγγλίας έχει συγκεντρώσει τη μήνη γονέων και κηδεμόνων όταν στο πλαίσιο του λευκώματος της χρονιάς ενθάρρυνε μαθητές 15 και 16 χρονών να επιλέξουν ποιος ανάμεσά τους θα πρέπει να λάβει το βραβείο για τα «καλύτερα οπίσθια» του σχολείου!

Την ώρα που οι επιλογές είχαν να κάνουν με τον καλύτερο μαθητή, τον πιο έξυπνο, τον πιο όμορφο, τον πιο αθλητικό, τον πιο αστείο, τον πιο μελετηρό κ.λπ., εμφανίστηκε ξαφνικά και η επιλογή για τα «καλύτερα οπίσθια», κάνοντας τον σύλλογο γονέων να το αποκαλέσει «αηδιαστικό».

Η φόρμα της ψηφοφορίας μπήκε στο στόχαστρο όλων και επικράτησε πανδαιμόνιο, με γονείς να σκίζουν το χαρτί και να ζητούν επιτακτικά από το σχολείο να το αποσύρει, χαρακτηρίζοντας την ψηφοφορία «τρομακτική για παιδιά».

Το γυμνάσιο ανέστειλε φυσικά τον διαγωνισμό «μέχρι νεοτέρας», όπως λέει στην ανακοίνωσή του.

«Η φόρμα είχε δοθεί εδώ και μια βδομάδα και δεν ήξερα τίποτα γι’ αυτή μέχρι που την είδα σε μια καρέκλα του σπιτιού. Η ιδέα περιστρέφεται γύρω από τον σεξισμό και μετατρέπει τα παιδιά σε σεξουαλικά αντικείμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Jane Gretton, μητέρα 15χρονου κοριτσιού του σχολείου, «τα βραβεία είναι εντελώς ανάρμοστα, καθώς κρίνουν τα παιδιά εμφανισιακά και τα συγκρίνουν με άλλα, κάτι που μπορεί να τα επηρεάσει για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Η διευθύντρια του σχολείου Andrew Marsh δήλωσε πάντως πως είναι νέα στο σχολείο και δεν γνώριζε για τον διαγωνισμό…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.