Όλοι τον θεωρούσαν νεκρό αλλά ζούσε ζωή παραμυθένια

Όλοι τον θεωρούσαν νεκρό αλλά ζούσε ζωή παραμυθένια

Πώς σκηνοθέτισε τον θάνατό του.

«Επίσημα» θεωρούνταν νεκρός. Τελικά όμως αυτός ο Ουκρανός όχι απλά ήταν εν ζωή, αλλά διήγαγε πολυτελή βίο, σε κάστρο.

Τελικά βέβαια δεν γλίτωσε από τις διωκτικές αρχές και η Europol ανακοίνωσε τη σύλληψή του, δίχως να τον κατονομάζει. Αναφέρεται σε αυτόν ως «ο βασιλιάς του κάστρου» και τονίζει ότι θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από υπόθεση διεθνούς απάτης και ξεπλύματος χρήματος.

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον Ουκρανό κοντά στην πόλη Ντιζόν. Ζούσε σε κάστρο, είχε μία αντίκα Rolls Royce Phantom, αλλά και τρία έργα του Σαλβαδόρ Νταλί! Η αξία των κατασχεθέντων εκτιμάται πάνω από 4,6 εκατ. ευρώ.

Ο Ουκρανός καταζητούνταν στη χώρα του για διαφθορά, αλλά είχε καταφέρει να ξεφύγει χάρη σε πλαστά πιστοποιητικά θανάτου. Ομως, τον Ιανουάριο οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα, όταν εντόπισαν ύποπτες συναλλαγές για την αγορά κάστρου 3 εκατ. ευρώ από εταιρεία στο Λουξεμβούργο, που του ανήκε.

Από την έρευνα, στην οποία συνεργάστηκαν οι αρχές της Γαλλίας, της Ουκρανίας και του Λουξεμβούργου, προέκυψε ότι ο άνδρας τελικά ήταν ζωντανός και έκανε πολυτελή βίο στο κάστρο του, όπου και συνελήφθη μαζί με τρεις συνεργούς του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.