Το πρώτο ριάλιτι με ανθρώπους που έλκονται και από τα δύο φύλα

Το πρώτο ριάλιτι με ανθρώπους που έλκονται και από τα δύο φύλα

Τι αποκαλύπτουν οι συμμετέχοντες στο ριάλιτι.

Οι διαγωνιζόμενοι στο πρώτο bisexual dating ριάλιτι σοου της Βρετανίας μίλησαν για το πώς είναι να ψάχνεις την αγάπη όταν σε ελκύουν τόσο άντρες αλλά και γυναίκες.

Με παρουσιάστρια την 36χρονη Courtney Act, γνωστή από το Ru Paul’s Drag Race και το Celebrity Big Brother, το «The Bi Life» θα είναι ένα σόου όπου 9 single Βρετανοί θα προσπαθήσουν να βρουν την αγάπη και ταυτόχρονα να εξαλείψουν τα στερεότυπα γύρω από τα ραντεβού και τις σχέσεις και με τα δύο φύλα.

«Είναι ένα ασφαλές πρόγραμμα, που μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν», λέει ο Shane Jenek, που θα παρουσιάζει την εκπομπή ως το drag alter ego του, Courtney Act. «Το περισσότερο που θα δείτε θα είναι ένα φιλί. Έχει να κάνει με την προβολή ιστοριών που ποτέ δεν έχεις την ευκαιρία να δεις στην τηλεόραση», εξηγεί.

Το σόου έχει στόχο να παρουσιάσει τα μειονεκτήματα του bisexual dating, όπως η «μοναξιά» του να μην έχει πρότυπα με τα οποία μπορείς να ταυτιστείς, αλλά και την διαχείριση στερεοτύπων όπως το ότι ένα bisexual άτομο συνεχώς ψάχνει κι επιθυμεί να κάνει τρίο.

Ένα άλλο δύσκολο κομμάτι είναι η εύρεση συντρόφου, ο οποίος δεν θεωρεί πως πάντα είσαι έτοιμος να απιστήσεις απλώς και μόνο επειδή βρίσκεις ελκυστικά και τα δύο φύλα.

«Το γνώριζα από τότε που ήμουν 8 ετών», λέει η Mariella Amodeo από το Λονδίνο. «Όταν παίζαμε με τις φίλες μου “μαμά και μπαμπάς”, πάντα ήθελα να κάνω τον μπαμπά και αν υπήρχε φιλί, το έδινα ευχαρίστως. Ένιωθα περίεργα που είχα συναισθήματα και για τα δύο φύλα, σαν να έπρεπε να ξέρω ακριβώς ποια είμαι- γκέι ή στρέιτ», λέει η 33χρονη που έκανε coming out στην ηλικία των 14 ετών και οι γονείς της έκτοτε στηρίζουν την επιλογή της.

Ο 27χρονος fitness influencer Ryan Cleary λέει πως πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι bisexual, ήταν «ομοφοβικός και εντελώς φοβισμένος». «Ποτέ δεν είχα φανταστεί ούτε για ένα λεπτό πως το να πεις ποιος είσαι και ποιος σε ελκύει μπορεί να σε βάλει σε τόσο μεγάλο κίνδυνο», λέει ο ίδιος.

O Michael Gunning από το Μάντσεστερ λέει πως δεν έχει βγει ποτέ στη ζωή του ραντεβού ούτε έχει κάνει σχέση με κανένα από τα δύο φύλα. «Το bullying ήταν λεκτικό και σωματικό. Με τραυμάτισε και γι’ αυτό ποτέ δεν χρησιμοποίησα dating apps και δεν έβαλα τον εαυτό μου στη διαδικασία να κάνει σχέση. Πίστευα πως αυτό που είμαι δεν είναι αρκετό», εξηγεί ο 24χρονος.

«Πολλοί λένε πως παραείμαι όμορφη για να bisexual», σχολιάζει η 21χρονη Carmen Clarke, η οποία προτιμά να βγαίνει με λεσβίες γυναίκες και στρέιτ άντρες. «Θέλω μια γυναίκα που να είναι ευθύς και χαρούμενη να αναλάβει τον έλεγχο και το ίδιο ζητώ κι από έναν άντρα. Γνώριζα πως είμαι bisexual από την ηλικία των 15 ετών κι όταν έκανα coming out ακολούθησε ολόκληρη η οικογένειά μου. Η μαμά μου -υπήρξε παντρεμένη με άντρες αλλά επίσης έλκεται από γυναίκες, μετά ο μπαμπάς μου, μετά η αδερφή μου παραδέχτηκε πως έχει κάνει διάφορα με τις φίλες της και τέλος, η μικρότερη αδερφή μου βρήκε κοπέλα ένα μήνα αργότερα», λέει η ίδια.

Ο 23χρονος Kyle McGovern έκανε coming out πριν από ένα χρόνο και τονίζει πως η κοινωνία χρειάζεται περισσότερα bisexual role models.

Ο Matt Brindley δηλώνει πως έχει μια «φυσική έλξη» προς τους άντρες αλλά συναισθηματικά νιώθει πιο κοντά με τις γυναίκες. «Η έλξη μου για τους άντρες είναι πολύ πιο ισχυρή από εκείνη για τις γυναίκες αλλά η σύνδεσή μου με τα κορίτσια είναι πιο έντονη σε προσωπικό επίπεδο. Νιώθω πολύ πιο άνετα μαζί τους κι αυτό είναι που με ελκύει», εξηγεί ο 27χρονος.

«Είναι δύσκολο αν είσαι girlie bisexual ή λεσβία επειδή ο κόσμος υποθέτει πως είσαι στρέιτ. Κάποια κλαμπ δεν μου επιτρέπουν την είσοδο επειδή δεν μοιάζω bi ή γκέι. Ένα κορίτσι δεν χρειάζεται να δείχνει “butch” για να είναι λεσβία ή bi», λέει η 27χρονη Leonnie Cavill.

Η 26χρονη Daisie Thilwind λέει πως ο κόσμος την χαρακτηρίζει «άπληστη», επειδή θεωρούν πως δεν ξέρει τι θέλει. «Πολλοί με κατηγορούν πως δεν ξέρω τι θέλω, ανάμεσά τους και άτομα της κοινότητας LGBT, νομίζω φοβούνται τη λέξη “bisexual”. Δεν θεωρώ πως στις λεσβίες αρέσει να βγαίνουν με bisexual άτομα, προτιμούν το είδος τους. Είναι σαν να νιώθουν πως έτσι υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός», σημειώνει.

Τελευταία διαγωνιζόμενα είναι η Irene Ellis, που χαρακτηρίζει «μοναχικό και δύσκολο» το να είσαι bisexual. «Προφανώς δεν δείχνω bisexual αν και δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς περιμένουν. Είναι μια προκατάληψη που με έκανε να σκέφτομαι αν όντως κοροϊδεύω τον κόσμο. Θυμάμαι κάποιος πρώην με είχε ρωτήσει αν θέλω να κάνουμε τρίο, μια από τις χειρότερες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάποιον bisexual, ή με ρωτούσε συνεχώς “Σου αρέσει αυτή; Σου αρέσει εκείνη;”», λέει η 23χρονη φωτογράφος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.