Εξοργιστικό βίντεο: Ταύρος σπάει τα δύο του πόδια και σέρνεται αβοήθητος σε φεστιβάλ στην Ισπανία

Εξοργιστικό βίντεο: Ταύρος σπάει τα δύο του πόδια και σέρνεται αβοήθητος σε φεστιβάλ στην Ισπανία

Πολλές φιλοζωικές οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Mejorada del Campo, που βρίσκεται κοντά στη Μαδρίτη, και το βίντεο με την αγωνιώδη μάχη του ταύρου κοινοποίησε η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Animalist Party Against the Mistreatment of Animals (PACMA).

Στο βίντεο φαίνεται το ζώο να βγαίνει έξω από το κλουβί μεταφοράς του, λίγο πριν χρησιμοποιηθεί σε έναν αγώνα με ταύρους στους δρόμους του χωριού, που διοργανώνει αυτήν την περίοδο σχετικό φεστιβάλ.

Ο ταύρος πηδάει έξω από το κλουβί στο δρόμο με τόση φόρα και δύναμη που καταλήγει να σπάσει τα πόδια του αμέσως μόλις πατάει στο έδαφος. Κι εκεί ξεκινάει η αγωνιώδης προσπάθειά του να συρθεί, ενώ τα πίσω πόδια του είναι την ίδια στιγμή εντελώς παράλυτα.

Σύμφωνα με αναφορές, οι υπεύθυνοι για την μεταφορά του τοποθέτησαν πολύ ψηλά την ράμπα με αποτέλεσμα το ζώο να μην καταφέρει να κατέβει με ασφάλεια.

Η PACMA έχει καταγγείλει το περιστατικό στις τοπικές αρχές κάνοντας λόγο για εμφανή κακοποίηση ζώου και έχει ξεκινήσει διαδικτυακό petition για να αλλάξουν οι νόμοι περί προστασίας των ζώων που ισχύουν στην Ισπανία.

Το σοκαριστικό βίντεο μετράει περισσότερα από 344,000 views κι έχει προκαλέσει οργή στους χρήστες των social media, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν οι αρχές έχουν προβεί σε κυρώσεις σχετικά με το συμβάν και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ταύρος.

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.