Διάλογοι – φωτιά στο υπουργικό συμβούλιο

Διάλογοι - φωτιά στο υπουργικό συμβούλιο

Όλοι οι «καυτοί» διάλογοι.

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τις κόντρες αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Μακεδονικό και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ να έχουν την…τιμητική τους.

Όπως αναφέρει το newpost, ένταση που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε πραγματικό καυγά προκλήθηκε μεταξύ του υπουργού των Εξωτερικών, και του υπουργού Άμυνας, Πάνο Καμμένο για τις δηλώσεις του τελευταίου που ερμηνεύτηκαν από τον κ. Κοτζιά- ο οποίος μέχρι πρότινος είχε κρατήσει προσεκτική στάση- ως απόπειρα παρέμβασης στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο σε αυστηρό τόνο: «Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις».

Για το θέμα υπήρξε μεγάλη συζήτηση και τοποθετήθηκαν αρκετοί υπουργοί με τις πληροφορίες να λένε πως ο κ. Παππάς διαχώρισε την θέση από εκείνη του κ. Φίλη για τα περί Σαλβίνι. Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε πως και ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κράτησε αποστάσεις από τέτοιου είδους τοποθετήσεις. «Υφίσταται ζήτημα δεν είναι φτιαχτό όλο αυτό», έλεγε μέλος της κυβέρνησης που ήταν παρών στην ένταση.

Πάντως πέραν της συζήτησης για τα «ευχάριστα» για την κυβέρνηση νομοσχέδια που έρχονται, υπήρξαν και τοποθετήσεις από υπουργούς των ΑΝΕΛ με τις οποίες ξεκαθάριζαν κάπως την θέση τους αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, η κ. Κουντουρά, φέρεται να δήλωσε πως θα δώσει ψήφο κατά συνείδηση, με τον Τέρενς Κουίκ ( που δεν είναι βουλευτής) να δίνει την αίσθηση στο τραπέζι του υπουργικού πως κινείται προς αντίστοιχη κατεύθυνση.

Πάντως, σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή, ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες για την κόντρα του με τον Καμμένο, λέγοντας «δεν ξέρω».

Μάλιστα, η υπουργός Τουρισμού, υπογράμμισε την πρόθεσή της να ψηφίσει κατά συνείδηση κατά την ψηφοφορία και σε ανάρτησή της στο Twitter. «Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.