Εμβληματικός πίνακας του Ρέμπραντ θα κάνει «λίφτινγκ» σε ζωντανή μετάδοση!

Εμβληματικός πίνακας του Ρέμπραντ θα κάνει «λίφτινγκ» σε ζωντανή μετάδοση!

Η «Νυχτερινή Περίπολος» του Ρέμπραντ θα πάει για εργασίες συντήρησης, που το κοινό θα μπορέσει να παρακολουθήσει live!

Διάσημος πίνακας του Ρέμπραντ που εκτίθεται στο ολλανδικό μουσείο Rijksmuseum θα απομακρυνθεί για εργασίες συντήρησης, που οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Σε εργασίες συντήρησης του διάσημου πίνακα του Ρέμπραντ «Νυχτερινή περίπολος» θα προχωρήσει το ολλανδικό μουσείο Rijksmuseum και μάλιστα θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να τις παρακολουθεί μέσω απευθείας αναμετάδοσής τους στο διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα θα κοστίσει εκατομμύρια δολάρια και θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2019.

Ο πίνακας χρονολογείται από 1642 και εκτίθεται σε ειδική αίθουσα, αφιερωμένη στο έργο.

Οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορούν να παρακολουθούν τις εργασίες συντήρησης στην παραμικρή λεπτομέρειά τους.

«Η “Νυχτερινή Περίπολος” του Ρέμπραντ είναι ένας από τους γνωστότερους πίνακες παγκοσμίως και οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές», δήλωσε στο AFP o γενικός διευθυντής του Rijksmuseum, Τάκο Ντίμπιτς και αναμετέδωσε το ΑΠΕ. «Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως έρχονται για να δουν τη ‘Νυχτερινή Περίπολο’, είναι ένας πίνακας που αρέσει σε όλο τον κόσμο και πιστεύουμε ότι όλοι δικαιούνται να δουν τις εργασίες συντήρησής του».

Αξιοσημείωτο είναι πως οι τελευταίες εργασίες συντήρησης του πίνακα είχαν γίνει πριν από 40 χρόνια μετά από βανδαλισμό που υπέστη το 1975 από έναν ψυχικά διαταραγμένο άνδρα, ο οποίος χαράκωσε το έργο με μαχαίρι.

Έκτοτε  οι ειδικοί παρατήρησαν μια λευκή σκιά σε ορισμένα σημεία του πίνακα, κυρίως γύρω από το μέρος που είχε υποστεί ζημιά από τις χαρακιές, που αποχρωμάτισε έναν μικρό σκύλο που απεικονίζεται στον πίνακα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.