Θαύμα: Η αγκαλιά του νεογέννητου μωρού της την ξύπνησε από κώμα

Θαύμα: Η αγκαλιά του νεογέννητου μωρού της την ξύπνησε από κώμα

Μια συγκινητική ιστορία με happy end εκτυλίχτηκε σε νοσοκομείο της Βραζιλίας.

Άφωνοι έμειναν οι γιατροί και το προσωπικό μαιευτηρίου στη Βραζιλία όταν είδαν μια 28χρονη μητέρα να ξυπνάει από το κώμα που είχε βυθιστεί για 23 ημέρες, μόλις της έβαλαν το νεογέννητο παιδί της στην αγκαλιά της.

Δάκρυα άρχισαν να κυλάνε από τα μάτια της 28χρονης μετά την επαφή σώμα με σώμα το παιδί της.

«Το πρώτο που θυμάμαι είναι να κρατώ στα χέρια μου τον Victor, να βλέπω το κεφαλάκι του και να μυρίζω την υπέροχη οσμή του. Ρώτησα τον πατέρα μου αν το παιδί είναι δικό μου. Έβαλα το χέρι μου στην κοιλιά μου και συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν πια έγκυος», είπε η Amanda da Silva.

Η 28χρονη μητέρα πλέον τριών παιδιών, πάσχει από επιληψία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στη διάρκεια μιας οξείας κρίσης ενώ βρισκόταν στην 37η εβδομάδα κύησης.

Οι σπασμοί απειλούσαν την ζωή της ίδιας και του εμβρύου, καθώς μειώθηκαν τα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο και τη μήτρα. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να υποβάλουν σε καισαρική την 28χρονη, όσο ήταν ναρκωμένη στη διάρκεια της κρίσης, αλλά λόγω επιπλοκών μετά την τομή την έβαλαν σε καταστολή για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Η 28χρονη ήταν σε κώμα για τρεις βδομάδες. Οι εξετάσεις κατέγραφαν εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα.

Μια νοσοκόμα τότε πρότεινε να βάλουν το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του με την ελπίδα να ξυπνήσει από το κώμα και το θαύμα έγινε. Πήρε μάλιστα τα χέρια της 28χρονης και τα τύλιξε γύρω από το παιδί και προς έκπληξη όλων δάκρυα άρχισαν να κυλούν στα μάγουλα της.

Το μωρό ζύγιζε μόλις δύο κιλά και το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν εξασθενημένο, ενώ αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα λόγω των φαρμάκων που έπαιρνε η μητέρα στη διάρκεια της κύησης για την επιληψία. Έτσι παρέμεινε στην ομάδα νοσηλείας νεογνών μέχρι να βρεθεί στην αγκαλιά της μητέρας του, σύμφωνα με την Mirror.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.