Πέθανε ο συνιδρυτής της Microsoft!

Πέθανε ο συνιδρυτής της Microsoft!

Σε ηλικία 65 ετών ο Πολ Άλεν «έφυγε» από τη ζωή, καθώς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Δεν μπόρεσε να βγει νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν και το απόγευμα της Δευτέρας έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας είχε και στενή σχέση με τον αθλητισμό καθώς ήταν ιδιοκτήτης των Πόρτλαντ Μπλέιζερς (ΝΒΑ), των Seattle Seahawks (ΝFL) και συνιδιοκτήτης και των Seattle Sounders (MLS).

Ποιος ήταν ο Πολ Άλεν

Γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1953 στο Σιάτλ, Ουάσινγκτον. Πήγε στο ιδιωτικό σχολείο Lakeside στο οποίο γνώρισε τον Γκέιτς. Οι δύο μαθητές έκαναν παρέα μαθαίνοντας προγραμματισμό με χρήση του τηλετύπου του σχολείου που συνδέθηκε με μερικά συστήματα χρονικού διαμερισμού (time-sharing).

Ο Άλεν φοίτησε στο Washington State University αλλά δεν πήρε πτυχίο. Έφυγε μετά από δύο χρόνια για να αναλάβει θέση προγραμματιστή στην εταιρεία Χόνεϊγουελ (Honeywell), στη Βοστόνη. Έπεισε τον Γκέιτς, φοιτητή στο Χάρβαρντ εκείνη την εποχή, να αφήσει τις σπουδές του για να ιδρυθεί η Microsoft.

Στις αρχές του 1975, εμπνευσμένοι από τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή, τον Altair 8800, ο Άλεν κι ο Γκέιτς πρότειναν στην εταιρία MITS, δημιουργό του Altair, να παρουσιάσουν έναν διερμηνέα για τη γλώσσα προγραμματισμού BASIC για τον Altair. Τη στιγμή της πρότασης δεν είχαν ούτε τον κώδικα ούτε τον υπολογιστή για ανάπτυξη του προγράμματος, αλλά μέσα στις επόμενες 8 βδομάδες έφτιαξαν τον διερμηνέα, και η παρουσία έληξε σε συμφωνία με την MITS για τη διανομή του.

Κατόπιν ο Άλεν κι ο Γκέιτς μετακόμισαν στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικό κοντά στην MITS και εκεί ίδρυσαν την Microsoft. Ο Άλεν προσλήφθηκε από την MITS ως διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού. Το 1976, παραιτήθηκε από την MITS και αφιέρωσε το χρόνο του αποκλειστικά στην Microsoft.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.