Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για την ΕΡΤ – Τι δήλωσε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πρώην υπουργός

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για την ΕΡΤ - Τι δήλωσε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πρώην υπουργός

Τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μεγάλη πολιτική ζημιά.

Νέες βολές για την ΕΡΤ και τον τρόπο λειτουργίας της εξαπέλυσε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης.

«Τέσσερις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλα το θέμα της ΕΡΤ αναβλήθηκε η συζήτηση 4 φορές. Έμαθα από τις εφημερίδες ότι ορίστηκε νέα διοίκηση και άλλα», σχολίασε ο Νίκος Φίλης.

Προειδοποίησε μάλιστα πως «κοχλάζει το θέμα εκεί» και συμπλήρωσε: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά».

«Σας θυμίζω», συνέχισε «πως ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ που την έκλεισε, δεν είναι δευτερεύον θέμα αυτό, δεν είναι παρανυχίδα. Είναι κρίσιμο θέμα. Χθες οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε μια μαζική συγκέντρωση που έκαναν έβγαλαν ένα ψήφισμα. Δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας είχε προκαλέσει αίσθηση με την συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο Newpost.gr.

Ο κ. Φίλης είχε μιλήσει για παραδιοίκηση και καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων στη δημόσια τηλεόραση.

«Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα. Όχι η μετά από προϋποθέσεις αποκάλυψη της πολιτικής. Από εκεί χάνουμε. Όσοι θέλουν να περιχαρακώσουν τη λειτουργία των μελών του κόμματος σε μυστικές συνεδριάσεις, που δεν υπάρχουν κιόλας συνεδριάσεις, αυτοί δείχνουν να έχουν μια νοσταλγία στην παράδοση σύμφωνα με την οποία η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Με συλλογικό τρόπο να παλεύουμε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο ο κ. Φίλης τόνισε: «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα… Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία για συγκυριακούς λόγους στην αρχή βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτή την δυναμική της αυτή η συνεργασία. Και δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα… Πρέπει να λάβουμε τα μετρά μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας ωστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.