Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζεις

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζεις

Σύμφωνα με έκθεση του HSBC, αν... θέλετε να μεταναστεύσετε η Σιγκαπούρη τα έχει όλα!

Τα κριτήρια για όποιον αποφασίζει να ξενιτευτεί είναι διαφορετικά για τον καθέναν: Καλύτερα χρήματα, καλύτερη ποιότητα ζωής, οικογένεια. Μια έκθεση εντοπίζει τον ιδανικό προορισμό για κάθε περίπτωση, με τη Σιγκαπούρη να φαίνεται ότι τα συνδυάζει όλα.

Τις καλύτερες χώρες για να ζήσει κανείς, να εργαστεί και να αυξήσει το εισόδημά του, ξεχωρίζει σε έκθεσή της η HSBC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η Ελβετία, η οποία είναι γνωστή για την ισχυρή και σταθερή οικονομία της, προσφέρει σε εκείνους που αποφασίζουν να μεταναστεύσουν τους υψηλότερους μισθούς. Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, οι εκπατρισμένοι στην Ελβετία βγάζουν 203.000 δολάρια τον χρόνο, ήτοι διπλάσιο ποσό από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 9% των εκπατρισμένων που ζουν στην Ελβετία δηλώνει ότι έχει άγχος για το οικονομικό τους μέλλον, παρά το υψηλό κόστος διαβίωσης, ενώ το 1% ανησυχεί για την εγχώρια οικονομία.

Πάντως, η Σιγκαπούρη είναι εκείνη που καταλαμβάνει από όλες τις απόψεις την «κορυφή» στη λίστα με τις χώρες που προσφέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη στους εκπατρισμένους. Οι μέσες αμοιβές για όσους μεταναστεύουν εκεί ανέρχεται στα 162.000 δολάρια τον χρόνο. Αλλά πέρα από την ισχυρή οικονομική της θέση, το τροπικό της κλίμα και ο πολυπολιτισμικός πληθυσμός προσφέρουν στους εκπατρισμένους αίσθηση ασφάλειας και καλή ποιότητα ζωής, τόσο για τους ίδιους, όσο και για την οικογένειά τους.

Συγκεκριμένα, από άποψη πλεονεκτημάτων για την οικογένεια, ως δημοφιλής επιλογή των εκπατρισμένων αναδεικνύεται η Σουηδία, με το 68% των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι το κόστος ανατροφής των παιδιών είναι χαμηλότερο σε σχέση με τη χώρα τους, αλλά και τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Όσο για εκείνους που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, η Νέα Ζηλανδία είναι η καλύτερη επιλογή, αφού το 60% των εκπατρισμένων που μετακόμισε εκεί, παρακινήθηκε από την ανάγκη του να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του.

Πέρα από τις μεμονωμένες επιδόσεις, συνολικά η κατάταξη με τους καλύτερους προορισμούς για τους εκείνους που θέλουν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους, έχει ως εξης:

1. Σιγκαπούρη

2. Νέα Ζηλανδία

3. Γερμανία

4. Καναδάς

5. Μπαχρέιν

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.