Aνατροπή στη δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου – Σεξουαλικά τα κίνητρα του δράστη;

Aνατροπή στη δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου - Σεξουαλικά τα κίνητρα του δράστη;

Ο ύποπτος για τον βιασμό και την δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα στην πόλη Ρουσέ της βόρειας Βουλγαρίας συνελήφθη στην Γερμανία, όπου είχε διαφύγει.

Αυτό ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές αρχές, που «σε αυτό το στάδιο», αποκλείουν την επαγγελματική της δραστηριότητα ως κίνητρο του δράστη.

Η δολοφονία της 30χρονης Βικτόρια Μαρίνοβα, παρουσιάστριας του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου TVN, το πτώμα της οποίας βρέθηκε το Σάββατο σε πάρκο στις όχθες του Δούναβη, προκάλεσε αποτροπιασμό στην Ευρώπη, δημιουργώντας φόβους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που συνδέεται με την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Ωστόσο, «τα στοιχεία που έχουμε σε αυτό το στάδιο δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται μία μη προμελετημένη επίθεση με κίνητρο την σεξουαλική επίθεση», ανάφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Σόφια ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ.

Ο ύποπτος, το DNA του οποίου βρέθηκε στην σκηνή του εγκλήματος, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στη Γερμανία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Μλάντεν Μαρίνοφ. «Έχουμε αρκετά στοιχεία που συνδέουν αυτό το πρόσωπο με τον τόπο του εγκλήματος και το θύμα», είπε.

Ο ύποπτος, που ονομάζεται Σεβερίν Κρασιμίροφ, είναι Βούλγαρος γεννημένος το 1997 και ήταν ήδη καταζητούμενος για δολοφονία και βιασμό, εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας. Έμενε στην περιοχή και διέφυγε στην Γερμανία οδικώς, μέσω της Ρουμανίας, την Κυριακή, την επομένη του εγκλήματος, πρόσθεσε.

Το προφίλ του ύποπτου και ο τρόπος δράσης καθιστούν περισσότερο αβέβαιη την υπόθεση μίας δολοφονίας που συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος. Αλλά θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλες τις υποθέσεις», είπε ο Σοτίρ Τσατσάροφ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.