Νέα τεχνολογία: Θα διπλώνουν τα φτερά του νέου Boeing 777-9X! (BINTEO)

Νέα τεχνολογία: Θα διπλώνουν τα φτερά του νέου Boeing 777-9X! (BINTEO)

Moναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Στο εργοστάσιο της Boeing στο Everett της Ουάσιγκτον, έγινε στις 3 Οκτωβρίου, η πρώτη παρουσίαση, μέσω Facebook Live, του νέου αεροσκάφους της σειράς 777, που θα φέρει επανάσταση με τις νέες τεχνολογίες του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο διπλός κινητήρας αλλά και τα πτυσσόμενα φτερά του, τα οποία θα μαζεύονται μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, κάνοντάς το αρκετά μικρό έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στα αεροδρόμια που έχουν σχεδιαστεί για παλαιότερου και μικρότερου τύπου αεροσκάφη.

Επίσης, το μεγαλύτερο εύρος των φτερών θα επιτρέπει στο αεροπλάνο να πετάει ψηλότερα και πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμων.

Η άτρακτος του αεροσκάφους είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, όπως και τα περισσότερα αεροσκάφη, αλλά τα φτερά είναι φτιαγμένα από ανθρακόνημα, γεγονός που τα κάνει πολύ ευέλικτα κι αυτό με τη σειρά του βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμων.

Με χωρητικότητα 350 έως 425 επιβατών, το αεροσκάφος πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2020, με δοκιμαστικές πτήσεις να ξεκινούν τον επόμενο χρόνο.

Η Boeing αναφέρει ότι τα λειτουργικά του έξοδα θα είναι κατά 10% χαμηλότερα από αυτά του A350-1000.

Ήδη, υπάρχουν μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, μεταξύ των οποίων η Emirates και η Lufthansa.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.