Εξελίξεις στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου – Τι καταγγέλλει δικηγόρος της οικογένειας

Εξελίξεις στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου - Τι καταγγέλλει δικηγόρος της οικογένειας

Τι ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Νέα σημαντικά στοιχεία ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, που έχει προκαλέσει δημόσια κατακραυγή από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Το πόρισμα των εγκληματολογικών Εργαστηρίων διαπίστωσε δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του 33χρονου πάνω στο μαχαίρι, που εντοπίστηκε αρκετές ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του από τον 73χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον 55χρονο μεσίτη στην οδό Γλάδστωνος και στη συνέχεια από αστυνομικούς.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι το παραπάνω εξηγείται από το γεγονός ότι διάφορα άτομα το έπιασαν μέχρι να παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Σε βίντεο, που είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» από τη στιγμή της σύλληψης εμφανίζεται ένας αστυνομικός να κρατά το μαχαίρι με γυμνά χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, στο μαχαίρι εντοπίστηκε DNA του θύματος, ενώ μία εκ των συνηγόρων της οικογένειάς του δήλωσε πως πρόκειται για ίχνος αίματος που ταυτοποιήθηκε με του θανόντα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7, η ίδια υπογράμμισε ότι αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, καθώς ο 33χρονος είχε τραυματιστεί και αίμα του υπήρχε μέσα και έξω από το κοσμηματοπωλείο.

Η κ. Παπαρούσσου διευκρίνισε πως είναι «μια σταγόνα αίμα και όχι ιδρώτας», όπως αρχικά διέρευσε σκόπιμα η ΕΛΑΣ. δίνοντας τη δική της ερμηνεία, και κατήγγειλε πως «πρόκειται για μονομερής ενέργεια».

Τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με την απολογία του 53χρονου, ο οποίος είχε υποστηρίξει το σενάριο της ληστείας και ότι το θύμα κρατούσε μαχαίρι μέσα στο κατάστημα και κατά την έξοδό του από αυτό για να ισχυριστεί ότι τον ξυλοκόπησε για να προστατεύσει τον ίδιο και τους πολίτες.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει ότι είχε ήδη «διαλύσει το μισό μαγαζί», κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από το οπτικό υλικό και από το γεγονός δεν βρέθηκε αποτύπωμα του Ζακ Κωστόπουλου σε προθήκη κοσμημάτων, στην ταμειακή μηχανή, ούτε εντοπίστηκαν πάνω του κλοπιμαία.

Την ίδια ώρα παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τις παραλείψεις στην έρευνα με την δικηγόρο να τονίζει ότι η χρονική απόσταση εύρεσης γενετικού υλικού γίνεται με καθυστέρηση δεκαοχτώ μέρες από τον θάνατο του ακριβιστή και αναρωτιέται, εάν έχει ληφθεί DNΑ από τους κατηγορούμενους.

«Φώναξα δυνατά “σταματήστε, θα τον σκοτώσετε”»

Στο μεταξύ αυτόπτης μάρτυρας έδωσε μια διαφορετική εικόνα από αυτά που έχουν υποστηρίξει μέχρι στιγμής οι δύο άνδρες και επιβεβαιώνει ότι ο Ζακ δεν κρατούσε μαχαίρι από ό,τι είδε.

Η ιστοσελίδα popaganda.gr παρουσίασε την κατάθεση της γυναίκας, η οποία την ώρα του περιστατικού λέει ότι πλησίασε και ότι αφού διαπίστωσε ότι δεν κινδυνεύει, είδε έναν κύριο να ρίχνει αντικείμενο μες στο κατάστημα.

«Από την τηλεόραση κατάλαβα ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Πέταγε πέτρες, δυο τρεις φορές έριξε, πήγαινε πίσω, έπαιρνε κάτι και έριχνε. Δεν ξέρω αν ήταν πέτρες. Εγώ δεν είχα οπτική επαφή με τη βιτρίνα. Εκείνος την έσπαγε, αυτή την αίσθηση είχα» ανέφερε η ίδια ενώ ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου είχε πει ότι η βιτρίνα έσπασε από ενέργειες του Ζακ.

Ήρθε κι ένας άλλος κύριος μετά και με κλωτσιές σπάγανε την κάτω βιτρίνα. Πλησίασα αρκετά και διαπίστωσα ότι στην κάτω βιτρίνα βρισκόταν ένας νεαρός που προσπαθούσε να βγει έξω. Πάνω σε τζάμια ήταν τα χέρια του, ματωμένα και οι δύο αυτοί κύριοι παίρνανε πάρα πολύ φόρα και χτυπούσαν το κεφάλι του. Ήταν πάρα πολύ δυνατές οι κλωτσιές, τραντάζονταν το κεφάλι του πίσω. Ήταν μέσα στα αίματα, στα χέρια του, στο πρόσωπο του, πιστεύω από τις κλωτσιές και τα γυαλιά. Εκείνη την ώρα φώναξα δυνατά «σταματήστε, θα τον σκοτώσετε».

«Το παιδί ήταν πεσμένο κάτω στο πλευρό με το πρόσωπο του προς εμάς. Κρατούσε με το χέρι του το λαιμό του αλλά δεν έφευγαν αίματα από το λαιμό. Είχε πληγές παντού. Τα μάτια του τα είχε ορθάνοιχτα και με κοίταζε, τα χείλη του τρεμοπαίζανε, ήμουν ούτε στα δύο μέτρα. Είχα την αίσθηση ότι κάτι ήθελε να πει. Ήταν κι ένας κύριος ακόμα που προσπαθούσε να τους αποτρέψει γιατί συνέχισαν να τον χτυπούν» είπε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.