ΗΠΑ: Η λιμουζίνα που «σκόρπισε» το θάνατο είχε κοπεί στον έλεγχο

ΗΠΑ: Η λιμουζίνα που «σκόρπισε» το θάνατο είχε κοπεί στον έλεγχο

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο αποκάλυψε ότι η λιμουζίνα που ενεπλάκη στο πολύνεκρο τροχαίο στα περίχωρα της Νέας Υόρκης το Σάββατο, όπου σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, είχε κοπεί στον έλεγχο τον περασμένο μήνα.

Τόνισε, επίσης, ότι ο οδηγός του οχήματος δεν είχε την κατάλληλη άδεια οδήγησης, όπως μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ.

Στο δυστύχημα, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο ζευγάρια νεόνυμφων, τέσσερις αδελφές από μια οικογένεια και δύο αδελφοί από μια άλλη, ήταν το φονικότερο συγκοινωνιακό δυστύχημα στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Ο Κουόμο εξέδωσε εντολή παύσης προκειμένου να αναστείλει τη λειτουργία της ιδιοκτήτριας εταιρείας έως να ολοκληρωθεί η έρευνα, μετέδωσε το ABC News.

Ο Ρόμπερτ Σαμγουόλτ, ο επικεφαλής της εθνικής επιτροπής Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB), επισήμανε σήμερα στο CNN ότι το δυστύχημα θα πρέπει να αποτελέσει μια «προειδοποίηση» για την ασφάλεια των λιμουζίνων.

«Είκοσι ζωές χάθηκαν με τραγικό τρόπο. Πρέπει να μάθουμε από αυτό» τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τα περισσότερα από τα θύματα βρέθηκαν εντός του οχήματος μετά τη σύγκρουση και ένα ή δύο εξ αυτών είχαν εκσφενδονιστεί.

Οι αρχές δημοσίευσαν τα ονόματα των θυμάτων νωρίς σήμερα.

Το όχημα κατευθυνόταν σε μια μπιραρία στα βόρεια προάστια της Νέας Υόρκης, όταν παραβίασε ένα στοπ σε διασταύρωση στο Σόχερι της Νέας Υόρκης, σε απόσταση περίπου 65 χλμ δυτικά του Άλμπανι, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Συγκρούστηκε με ένα σταθμευμένο όχημα και παρέσυρε δύο πεζούς προτού καταλήξει σε μια ρεματιά. Ο οδηγός, οι 17 επιβάτες και οι δύο πεζοί σκοτώθηκαν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.