Θύελλα αντιδράσεων για τη στήριξη διάσημων ποδοσφαιριστών στον ακροδεξιό υποψήφιο πρόεδρο της Βραζιλίας

Θύελλα αντιδράσεων για τη στήριξη διάσημων ποδοσφαιριστών στον ακροδεξιό υποψήφιο πρόεδρο της Βραζιλίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η στήριξη του Ριβάλντο, του Ροναλντίνιο, αλλά και άλλων αστέρων του ποδοσφαίρου στον ακροδεξιό υποψήφιο για την προεδρία της Βραζιλίας.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου συγκέντρωσε το 46,38% των ψήφων, μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων την Κυριακή, περνώντας με ευκολία στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος θα αναμετρηθεί την 28η Οκτωβρίου με τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Φερνάντου Αντάτζι, ο οποίος αντικατέστησε τον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Λούλα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων, και κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το 26,3% των ψήφων.

Ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός του στρατού, νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας που υποσχέθηκε να θέσει σε εφαρμογή μια πολιτική σκληρής καταστολής του εγκλήματος και της διαφθοράς και μια νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική αν κερδίσει τις εκλογές, αύξησε το ποσοστό του την τελευταία εβδομάδα.

Ο 63χρονος ακροδεξιός πολιτικός απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο «ρεύμα» μετά την επίθεση με μαχαίρι που υπέστη πριν από έναν μήνα σε προεκλογική συγκέντρωση, η οποία ήταν σχεδόν μοιραία και τον εμπόδισε να συνεχίσει την εκστρατεία του.

Αρκετοί πρώην, αλλά και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να στηρίξουν με δημόσιες δηλώσεις τους τον Μπολσονάρου, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

«Για μια καλύτερη Βραζιλία, θέλω ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας δώσει πίσω τη χαρά. Επέλεξα να ζήσω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους» έγραψε ο Ροναλντίνιο σε μήνυμά του στο twitter ανεβάζοντας και μια φωτογραφία στην οποία φορά τη φανέλα με το νούμερο «17» παραπέμποντας στον Μπολσονάρου.

Παρόμοια ήταν και η ανάρτηση του «Ρίμπο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τα αυθεντικά προβλήματα της Βραζιλίας είναι η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση, η διαφθορά. Η ψήφος μας θα αναδείξει έναν πρόεδρο όχι έναν πατέρα. Έχουμε ανάγκη αυτός (σ.σ. ο Μπολσονάρου) να λύσει τα προβλήματα της χώρας μας και να μας διδάξει αξίες, αυτά πρέπει να μάθουμε στο σχολείο και στο σπίτι» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Ριβάλντο.

Υπήρξαν, βέβαια, και διάσημοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα. «Λυπάμαι ειλικρινά όταν βλέπω έναν ποδοσφαιριστή εν ενεργεία ή παλαίμαχο να στηρίζει δεξιά και ακροδεξιά κόμματα. Έχουμε ταπεινή καταγωγή, ανήκουμε στο λαό. Πως είναι δυνατόν να πάμε στην άλλη πλευρά. Πως είναι δυνατόν να στηρίζεις τον Μπολσονάρου, αδερφέ;» είπε ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο.

O Λούκας Μόουρα χαρακτήρισε…εναλλακτικό τον ακροδεξιό υποψήφιο. «Τουλάχιστον δεν ακούμε τους ίδιους λόγους και τις ίδιες προτάσεις. Δεν προάγει τη βία, αλλά τη δικαιοσύνη. Όσοι τον κατηγορούν ως ρατσιστή χωρίς επιχειρήματα. Κανένας υποψήφιος δεν είναι σωτήρας, αλλά πρέπει να αλλάξουμε» ήταν τα σχόλια που έκανε ο ποδοσφαιριστής σε διάλογό του με κατέληξε στο διάλογό του με χρήστες του twitter, οι οποίοι στράφηκαν εναντίον του,

«Αυτό το γκολ είναι για τον μέλλοντα πρόεδρό μας, Μπολσονάρου» ήταν η αφιέρωση του Φελίπε Μέλο, μετά από γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Παλμέιρας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.