Πάπας: «Για τις σεξουαλικές επιθέσεις φταίει ο Σατανάς»

Πάπας: «Για τις σεξουαλικές επιθέσεις φταίει ο Σατανάς»

Ο Πάπας Φραγκίσκος θεωρεί υπεύθυνο τον Σατανά για την κρίση των σεξουαλικών επιθέσεων.

Ο διάβολος είναι ζωντανός και δουλεύει υπερωρίες για να υπονομεύσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Πάπας ανέφερε ότι ο Σατανάς φταίει για την κρίση σeξουαλικών επιθέσεων και ζήτησε από τους Καθολικούς σε όλο τον κόσμο να λένε μια ξεχωριστή προσευχή κάθε μέρα τον Οκτώβριο για να καταφέρουν να νικήσουν τον Σατανά.

«Η Εκκλησία πρέπει να σωθεί από τις επιθέσεις του Κακού και την ίδια στιγμή να έχει περισσότερη επίγνωση της ενοχής του, των λαθών και των επιθέσεων που διαπράχθηκαν στο παρόν και το παρελθόν», ανέφερε ο Πάπας στις 29 Σεπτεμβρίου. Από το 2013 που εξελέγη ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκαθάρισε ότι πιστεύει ότι ο Σατανάς είναι πραγματικός.

Η Καθολική Εκκλησία ακούει το ένα σκάνδαλο σeξουαλικής κακοποίησης μετά το άλλο από την Γερμανία μέχρι τις ΗΠΑ και την Χιλή.

«Δεν πρέπει να θεωρούμε τον Σατανά σαν έναν μύθο, μια αναπαράσταση, ένα σύμβολο ή μια ιδέα. Αυτή η λανθασμένη εντύπωση θα μας κάνει να μειώσουμε τις άμυνές μας, να γίνουμε απρόσεχτοι και περισσότερο ευάλωτοι», ανέφερε ο Πάπας σε μια επιστολή του τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.