Παραλήρημα μητροπολίτη: «Θα έρθουν οι ομοφυλόφιλοι και θα σας πάρουν τα παιδιά»

Παραλήρημα μητροπολίτη: «Θα έρθουν οι ομοφυλόφιλοι και θα σας πάρουν τα παιδιά»

Η ρουμανική εκκλησία πρωτοστατεί στην εκστρατεία υπέρ ενός δημοψηφίσματος που έχει ως στόχο τη συνταγματική καθιέρωση του γάμου ως “κοινότητα άντρα και γυναίκας”, προσφεύγοντας σε ρητορική μίσους κατά των ομοφυλοφίλων.

Χθες και σήμερα διεξάγεται στη Ρουμανία δημοψήφισμα με ερώτημα τη συνταγματική αλλαγή του άρθρου 48 που ορίζει ως γάμο “τη συναινετική ένωση μεταξύ συζύγων”.

Στόχος είναι να αναμορφωθεί σε συντηρητικότερη κατεύθυνση, ως “κοινότητα άντρα και γυναίκας”, με προφανή στόχο τον συνταγματικό αποκλεισμό της δυνατότητας ομόφυλων ενώσεων.

Στην πραγματικότητα βέβαια στη Ρουμανία, μια από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη που αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 2001, οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων απαγορεύονται ούτως ή άλλως βάσει του αστικού κώδικα.

Κινητήριος δύναμη για το δημοψήφισμα αυτό, είναι η λεγόμενη “Συμμαχία για την οικογένεια”, όπου συμμετέχουν διάφορες ΜΚΟ αλλά κυρίως το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και η ρουμανική ορθόδοξη εκκλησία, σε μια “ιερή” συμμαχία με ευαγγελικές οργανώσεις από τις ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία.

Καθώς δεν θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του απαραίτητου 30% των ψηφοφόρων για την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος, οι άμβωνες σε όλη τη χώρα έχουν μετατραπεί σε κέντρο προπαγάνδισης της συμμετοχής και υπερψήφισης της αλλαγής. Η ομοφοβική κινδυνολογία αγγίζει όπως είναι αναμενόμενο δυσθεώρητα επίπεδα, με κορυφαίο εκπρόσωπο το μητροπολίτη Τρανσιλβανίας Λαυρέντη Στρέζα, που ούτε λίγο-ούτε πολύ κάλεσε τους ψηφοφόρους σε συμμετοχή στο δημοψήφισμα καθώς σε αντίθετη περίπτωση “θα έρθουν οι γκέι και θα σας πάρουν τα παιδιά, αφού δεν μπορούν να κάνουν δικά τους”.

Ενάντια στο κλίμα μίσους που καλλιεργείται για σήμερα έχουν προκηρυχθεί διαδηλώσεις ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων στο Βουκουρέστι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.