Ένας απέραντος τάφος η Ινδονησία, στους 1.407 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι

Ένας απέραντος τάφος η Ινδονησία, στους 1.407 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι

Σε 1.407 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη νήσο Σουλαουέζι στην Ινδονησία.

Η υπηρεσία διαχείρισης εθνικών καταστροφών, που έδωσε στη δημοσιότητα τον νέο απολογισμό, ανακοίνωσε επίσης πως περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε σεισμός 7,5 βαθμών Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε τσουνάμι ύψους 6 μέτρων που αφάνισε την μικρή πόλη του Πάλου στη δυτική ακτή του Σουλαουέζι, όπου ζουν 350.000 άνθρωποι. Έχει επίσης προκαλέσει τον εκτοπισμό 61.867 ανθρώπων.

Αν και η ανθρωπιστική βοήθεια έχει αρχίσει να φτάνει, οι επιζώντες εξακολουθούν να είναι αντιμέτωποι με την πείνα και τη δίψα. Τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό είναι σπάνια. Και τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη με τραυματίες. Τ

α σωστικά συνεργεία δεν διαθέτουν βαρύ εξοπλισμό, ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων και του εύρους των ίδιων των ζημιών. Ο

στρατός της Ινδονησίας είναι αυτός που διευθύνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, όμως έπειτα από έκκληση του Ινδονήσιου προέδρου, διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν στείλει ομάδες επί του πεδίου.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.