Δισεκατομμυριούχος ήθελε την παραλία για πάρτη του και έβαλε μπλόκο στους σέρφερ!

Δισεκατομμυριούχος ήθελε την παραλία για πάρτη του και έβαλε μπλόκο στους σέρφερ!

Πάντως το δικαστήριο είχε άλλη άποψη...

Την προσφυγή του δισεκατομμυριούχου, Βίνοντ Κόσλα, που ήθελε να εμποδίσει την πρόσβαση του κόσμου σε παραλία της Καλιφόρνια μέσα από την ιδιοκτησία του, απέρριψε το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας πληροφορικής Sun Microsystems, αγόρασε το 2008 μια έκταση άνω των 210 στρεμμάτων έναντι 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή. Από τότε, διαμαρτύρεται ότι οι σέρφερ και περιπατητές μπορούν ελεύθερα να διασχίζουν τη γη του προκειμένου να φθάσουν στην παρακείμενη παραλία Μάρτινς.

Κάνοντας λόγο για «θέμα αρχής», ενεπλάκη σε ένα δικαστικό μπρα ντε φερ με τους χρήστες της παραλίας και την επιτροπή της ακτογραμμής, που είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή του σχετικού νόμου της Καλιφόρνιας. Από το 1976, η νομοθεσία της πολιτείας εγγυάται την ελεύθερη πρόσβαση στο σύνολο των 2.000 χλμ των ακτών της πολιτείας στις δυτικές ΗΠΑ.

Αφού η υπόθεση εξετάστηκε επανειλημμένως από πρωτοβάθμια δικαστήρια, ο Κόσλα αποφάσισε να προσφύγει και στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απεφάνθη χθες ότι δεν είναι αρμόδιο, βάζοντας, σε θεωρητικό επίπεδο, τελεία στη διαμάχη.

«Τα δικαστήρια, σε κάθε επίπεδο, έως το ανώτερο, υποστηρίζουν τον νόμο για τις παράκτιες περιοχές, που προστατεύει την πρόσβαση στο κοινό στις ακτές της Καλιφόρνιας. Αυτή η υπόθεση επιβεβαιώνει ότι δεν μπορείτε να αποφασίζετε αυθαίρετα να κλείνετε μια παραλία όπου σύχναζαν γενιές ολόκληρες πριν από εσάς» δήλωσε η Λίζα Χάτζι, αξιωματούχους της επιτροπής ακτογραμμής της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του δισεκατομμυριούχου, η υπόθεση δεν αφορά την πρόσβαση των πολιτών στην ακτή αλλά την προστασία της «ιδιωτικής περιουσίας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.