Είναι 20 ετών και μοιάζει για… 60! (ΦΩΤΟ)

Είναι 20 ετών και μοιάζει για... 60! (ΦΩΤΟ)

Μία σπάνια κληρονομική πάθηση....

Η περίπτωση της Zara Hartshorn είναι σπάνια στα ιατρικά χρονικά. Είναι μόλις 20 ετών και μοιάζει σχεδόν 60…

Πριν από 4 χρόνια αναγκάστηκε να κάνει λίφτινγκ ώστε να «κόψει» χρόνια από το πρόσωπό της που έδειχνε ήδη γερασμένο. Σε ηλικία 12 ετών, όπως αναφέρει το thesun.co.uk, έμοιαζε με μια γυναίκα 40 ετών.

Η πάθησή της είναι (με την ονομασία «Curtis Laxa») κληρονομική από την μητέρα της που στα 43 της χρόνια μοιάζει και εκείνη πολύ μεγαλύτερη.

Αρχικά τόσο η Ζara, όσο και η μητέρα της πίστευαν ότι το πρόβλημα που υπήρχε στην όψη τους οφειλόταν σε λιποδυστροφία, ένα σύνδρομο που κάνει τον λιπώδη ιστό να διαλύεται ακόμα κι αν η ανάπτυξη του δέρματος συνεχίζεται.

Είναι 20 ετών και μοιάζει για... 60! (ΦΩΤΟ)

Μετά την επίσκεψή τους στον Dr. Abu Garg του Πανεπιστημίου του Τέξας, εξειδικευμένο σε αυτό το θέμα, έμαθαν ότι πάσχουν από μια ακόμα πιο σπάνια πάθηση με το όνομα Curtis Laxa.

Η πάθηση αυτή είναι ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους πνεύμονες, στην καρδιά και τις αρτηρίες.

Η Zara μετά το lifting που έκανε για να δείχνει – όσο το δυνατόν- πιο μικρή, ανέκτησε την αυτοπεποίθησή της αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Τέσσερα χρόνια μετά το lifting, η εικόνα της δείχνει και πάλι πολύ γερασμένη, γεγονός που την έχει καταρρακώσει ψυχολογικά.

Παρά το πρόβλημά της, η Ζάρα βλέπει την ζωή με αισιοδοξία και μιλά ανοιχτά για το πρόβλημά της. Θέλει να ζει σαν μια κοπέλα 20 χρονών, χωρίς να στερείται τις χαρές της ζωής.

Μιλά γι’ αυτό που της συμβαίνει θέλοντας να βοηθήσει κι άλλους πάσχοντες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.