Tέλος το αλκοόλ στη Βενετία!

Tέλος το αλκοόλ στη Βενετία!

Η γραφική πόλη της Ιταλίας σκέφτεται να απαγορεύσει το αλκοόλ στους τουρίστες.

Σε συνεχόμενες απαγορεύσεις προβαίνει η Βενετία με στόχο να διαχειριστεί και να περιορίσει τις ορδές των τουριστών.

Η νέα απαγόρευση που θέλει να επιβάλλει η Βενετία στους τουρίστες, είναι αυτή της μεταφοράς οινοπνεύματος, με στόχο να καταπολεμηθούν οι σχεδόν ακραίες συμπεριφορές τουριστών που εξοργίζουν τους κατοίκους.

Η πόλη εξετάζει την επιβολή προστίμων σε όσους διαπιστώνεται ότι μεταφέρουν αλκοόλ μετά τις 7 μ.μ. – ακόμη και αν τα μπουκάλια είναι σφραγισμένα ή μέσα σε σακούλες.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση στοχεύει στον περιορισμό των μεθυσμένων τουριστών, που κάνουν πάρτι όλη τη νύχτα και κυκλοφορούν σε πλατείες και δημόσιους χώρους.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το ιστορικό κέντρο της Βενετίας ενώ παράλληλα ένας αυξανόμενος αριθμός κατοίκων εγκαταλείπει προσωρινά τα σπίτια του στο κέντρο.

Η πρωτοβουλία για την απαγόρευση του αλκοόλ στους δρόμους της Βενετίας σχεδιάζεται να εξισορροπήσει την αυξανόμενη εισροή τουριστών και τις ανάγκες των κατοίκων μακράς διαρκείας.

Φέτος η πόλη πειραματίστηκε με άνευ προηγουμένου μέτρα ελέγχου για να ξεχωρίσει τους τουρίστες από τους ντόπιους, οδηγώντας τους πρώτους μέσω συγκεκριμένων διαδρομών.

Η Βενετία έχει πρόσφατα ανακοινώσει αμφιλεγόμενα σχέδια, όπως την απαγόρευση του να κάθονται οι τουρίστες στους δρόμους, που πρόκειται να ψηφιστεί τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.