Η συγκινητική κίνηση πίσω από τις κρεμασμένες θερμοφόρες στην Βρετανία

Η συγκινητική κίνηση πίσω από τις κρεμασμένες θερμοφόρες στην Βρετανία

Τι κρύβει αυτή η κίνηση.

Μια πρωτότυπη και συγκινητική πρωτοβουλία με στόχο να βοηθήσει τους άστεγους να προφυλαχθούν από το κρύο του χειμώνα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας.

Το πρότζεκτ Hot Water Bottle Network ξεκίνησε από το Μπράιτον και μέσα σε λίγες ημέρες μετρά ήδη αρκετούς υποστηρικτές σε Λονδίνο, Μπαθ, Μπρίστολ, Κάρντιφ, Λέστερ και Μάντσεστερ.

Κι αυτό που περιλαμβάνει είναι πολύ απλό- μια θερμοφόρα και ένα δέντρο. Στόχος οι θερμοφόρες να φτάσουν στα χέρια των άστεγων για να τους ζεσταίνουν στη διάρκεια του χειμώνα.

Απλοί πολίτες δωρίζουν θερμοφόρες, οι οποίες στη συνέχεια κρεμιούνται σε δέντρα της πόλης μαζί με ένα σημείωμα. Σε αυτό αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις τοπικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρότζεκτ κι έχουν συμφωνήσει να παρέχουν δωρεάν ζεστό νερό στους άστεγους για να γεμίζουν τις θερμοφόρες.

«Αποφασίσαμε να το κάνουμε επειδή θέλαμε να κάνουμε τον χειμώνα λίγο πιο υποφερτό για εκείνους που ζουν τη χειρότερη πλευρά του. Το να έχεις μια ζεστή θερμοφόρα μπορεί να γίνει για αυτούς τους ανθρώπους ζήτημα ζωής και θανάτου», σχολίασε ο Peter Wentland, που έχει αναλάβει την δράση της ομάδας στο Μπρίστολ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.