Έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους σε πάρτυ!

Έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους σε πάρτυ!

Τι πήγε στραβά.

Αν και στην Ελλάδα είναι σχεδόν άγνωστα ακόμη, στο εξωτερικό τα πάρτι «αποκάλυψης» του φύλου ενός μωρού είναι η τελευταία απόλυτη τάση για τις εγκυμονούσες.

Το Pinterest είναι γεμάτο με σχετικές ιδέες και προτάσεις και δεκάδες ζευγάρια, ανάμεσά τους και πολλοί διάσημοι, διοργανώνουν τέτοια πάρτι, γεμίζοντας τα σπίτια τους με μπλε ή ροζ διακοσμητικά ανάλογα με το αν περιμένουν αγόρι ή κορίτσι.

Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει και ο Dennis Dickey, ένας Αμερικανός συνοριοφύλακας, που τον Απρίλιο του 2017 διοργάνωσε ένα τέτοιο πάρτι με τη σύζυγό του στο σπίτι τους στην Αριζόνα. Για την αποκάλυψη όμως, επέλεξε μια κάπως ανορθόδοξη μέθοδο, τοποθετώντας έναν στόχο που θα ήταν γεμάτος με ροζ ή μπλε σκόνη -ανάλογα με το φύλο του μωρού, τον οποίο στη συνέχεια πυροβόλησε από μακριά. Μόνο που εκτός από σκόνη μέσα είχε και μια εκρηκτική ουσία, που ονομάζεται Tannerite.

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό- ο στόχος εξερράγη με τον πυροβολισμό, πυροδοτώντας μια τεράστια φωτιά που κατέληξε να καίει για μια ολόκληρη εβδομάδα, η οποία έκανε στάχτη τουλάχιστον 188.000 στρέμματα δάσους και προκάλεσε ζημιές άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Dickey ενημέρωσε τις αρχές αμέσως μόλις ξεκίνησε η φωτιά και την περασμένη Παρασκευή αποδέχθηκε επισήμως στη δίκη που έγινε, την ενοχή του για πρόκληση πυρκαγιάς χωρίς άδεια. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή και τον υποχρέωσε να πληρώσει προκαταβολικά 100.000 δολάρια και άλλα 500 κάθε μήνα για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.