Οργή στο Ισραήλ για τη βράβευση της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι από τη Ρεάλ

Οργή στο Ισραήλ για τη βράβευση της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι από τη Ρεάλ

Οργισμένη αντίδραση των Ισραηλινών για την ενέργεια της Ρεάλ Μαδρίτης να τιμήσει την Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι.

Η 17χρονη κοπέλα έγινε διεθνές σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων κατά της ισραηλινής κατοχής και το 2017 συνελήφθη επειδή χαστούκισε και στη συνέχεια έσπρωχνε και κλωτσούσε ισραηλινό στρατιώτη ο οποίος μία ώρα νωρίτερα είχε πυροβολήσει με πλαστική σφαίρα τον ξάδελφο της Μοχάμεντ.

Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στη Μαδρίτη και συνάντησε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τον Εμίλιο Μπουντραχένιο, ο οποίος εκ μέρους της διοίκησης της «βασίλισσας», την τίμησε.

Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ισπανία, Ντανιέλ Κουτνέρ, αντέδρασε έντονα στην κίνηση των Μαδριλένων, επανέλαβε δημόσια τις κατηγορίες εναντίον της Ταμίμι και τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδεχθεί μελλοντικά ενδεχόμενη πρόσκληση από τη διοίκηση της Ρεάλ.

«Η Αχέντ Ταμίμι δεν είναι φιλειρηνική αγωνίστρια, αλλά οπαδός της βίας και της τρομοκρατίας. Οι θεσμοί που την υποδέχτηκαν και γιορτάζουν μαζί της εμμέσως ενθαρρύνουν την επιθετικότητα και όχι το διάλογο και την κατανόηση που χρειαζόμαστε» ήταν τα λόγια του.

Παρόμοια ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, ο οποίος ανέφερε ότι η Ρεάλ ενθαρρύνει μια τρομοκράτη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.