Τα καλλιστεία επιστρέφουν στην τηλεόραση μετά από οκτώ χρόνια

Τα καλλιστεία επιστρέφουν στην τηλεόραση μετά από οκτώ χρόνια

Μήπως σας έχουν λείψει τα ελληνικά καλλιστεία; Ήρθε η ώρα να τα θυμηθείτε!

Ο θεσμός που κάποτε ήταν το κοσμικό και τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, επιστρέφει στις οθόνες μας μετά από οκτώ χρόνια!

Τη δεκαετία του ’90, την βραδιά των καλλιστείων, σχεδόν όλη η Ελλάδα καθηλωνόταν μπροστά στην τηλεόραση για να δει ποια θα είναι η νέα «Σταρ Ελλάς». Τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν και τα καλλιστεία έχασαν την αίγλη και τη λάμψη τους.

Σταμάτησαν να μεταδίδονται από την τηλεόραση και τελευταία φορά μεταδόθηκαν διαδικτυακά το 2012.

Τώρα όμως, ο διαγωνισμός «Σταρ Ελλάς» κάνει τηλεοπτικό comeback και θα μεταδοθεί απόψε στις 21.00 από το Μακεδονία TV.

Τα καλλιστεία θα γίνουν  στο Γκάζι, ενώ οι νικήτριες του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς «Μις Υφήλιος», «Μις Κόσμος», «Miss International» και «Μις Ευρώπη».

Για την ιστορία, ο διαγωνισμός ομορφιάς ξεκίνησε το 1925 με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Εθνος» και από το 1990 έως το 2010 μεταδιδόταν τηλεοπτικά από το δίκτυο του ΑΝΤ1.

Πρώτη νικήτρια «Σταρ Ελλάς» ήταν η Ασπασία Καρατζά το 1929, ενώ από τότε πολλές καλλονές φόρεσαν το στέμμα, με αρκετές να έχουν φέρει διακρίσεις από το εξωτερικό ή να έχουν κάνει μεγάλη κινηματογραφική ή τηλεοπτική καριέρα, ανάμεσά τους η Κορίνα Τσοπέη και πιο πρόσφατα η Ειρήνη Σκλήβα, η Τζένη Μπαλατσινού, η Μαρίνα Τσιντικίδου, η Ευαγγελία Αραβανή, η Νόνη Δούνια κ.ά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.