Πολύ πιθανό μία οφθαλμαπάτη να… βούλιαξε τον Τιτανικό

Πολύ πιθανό μία οφθαλμαπάτη να... βούλιαξε τον Τιτανικό

Τι μπορεί να συνέβη εκείνο το βράδυ...

Μια οφθαλμαπάτη θα μπορούσε να ήταν η αιτία για το τραγικό ναυάγιο του Τιτανικού, σύμφωνα με μια νέα θεωρία που είδε το φως της δημοσιότητας…

Μετά το σενάριο για τον πιθανό ρόλο που έπαιξε η Σελήνη στο ναυάγιο, η νέα θεωρία κάνει λόγο για ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο στην ατμόσφαιρα, που δημιουργεί ψευδή εντύπωση του ορίζοντα.

Οπότε, το πλήρωμα του Τιτανικού δεν θα μπορούσε να δει το παγόβουνο, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά.

Στο ίδιο φαινόμενο θα μπορούσε να οφείλεται και το γεγονός ότι οι ναυτικοί ενός διερχόμενου πλοίου, του «Californian», δεν μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της τραγωδίας και να σώσουν κάποιους από τους επιβάτες.

Τα καιρικά αρχεία ενός αιώνα πριν δείχνουν ότι υπήρχαν οι συνθήκες τη στιγμή του ναυαγίου για να δημιουργηθεί το φαινόμενο. Η οφθαλμαπάτη δημιουργείται όταν ένα ψυχρό ρεύμα αέρα συναντηθεί με ένα θερμότερο. Το φως διαθλάται μεταξύ τους και παραμορφώνει την προβολή των αντικειμένων στον ορίζοντα.

«Ο Τιτανικός βούλιαξε σε μια ‘ζώνη θανάτου’ της φύσης, όπου επικίνδυνα στοιχεία δημιούργησαν ένα φονικό συνδυασμό», υποστηρίζει ο Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας Τιμ Μάρτιν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.