Δεν βρήκε αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι η ΕΛ.ΑΣ

Δεν βρήκε αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι η ΕΛ.ΑΣ

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, με βάση ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, τα αποτυπώματα δεν ταυτοποιήθηκαν με αυτά του 33χρονου Ζακ, ενδεχομένως γιατί έπιασαν το μαχαίρι και άλλα άτομα πριν την κατάσχεσή του. Συγκεκριμένα το κράτησε με τα χέρια του ο αστυνομικός που το εντόπισε εντός του κοσμηματοπωλείου, προκειμένου να προλάβει να το κατασχέσει πριν το πάρει οποιοσδήποτε άλλος μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε. Αξιόπιστη μαρτυρία που βρίσκεται στη διάθεση της Αστυνομίας αναφέρει, μάλιστα, ότι το μαχαίρι αρχικά είχε βρεθεί εκτός του καταστήματος και ότι άγνωστο άτομο το πήρε και το πέταξε στο εσωτερικό του.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν, επίσης, από τον τόπο του συμβάντος έναν αναπτήρα, όπως και τον πυροσβεστήρα που κρατούσε ο Ζακ, στον οποίο επίσης δεν ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», τα αποτυπώματα του 33χρονου ταυτοποιήθηκαν με αυτά που βρέθηκαν πάνω σε χάρτη που υπήρχε εντός του κοσμηματοπωλείου.

Τα τελευταία 24ωρα η Αστυνομία πήρε κατάθεση από φίλο του Ζακ, ο οποίος δήλωσε ότι ο 33χρονος συνήθιζε να καταναλώνει κοκτέιλ ψυχοτρόπων ναρκωτικών ουσιών, όπως LSD, MDMA (έκσταση) και χάπια κεταμίνης. Η συστηματική κατανάλωση των ουσιών αυτών ίσως είναι η αιτία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, που ο Ζακ βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένουν και οι ιατροδικαστές για να ολοκληρώσουν το πόρισμά τους για τα αίτια θανάτου. Αστυνομικοί εξηγούν ότι οι παραπάνω ουσίες μπορούν να φέρουν το χρήστη σε κατάσταση που να μην ελέγχει τον εαυτό του. Πρόκειται για φθηνές σκόνες και χάπια που πωλούνται σε διάφορα σημεία περιμετρικά της Ομόνοιας.

Ένας ακόμα μάρτυρας που βρέθηκε σε δεύτερο χρόνο και έδωσε κατάθεση στον Ανακριτή είναι ο άνδρας που απεικονίζεται στο βίντεο να προσπαθεί να προστατεύσει τον Ζακ από τα άτομα που τον χτυπούσαν. Άφαντα παραμένουν, ωστόσο, τα τρία άτομα που βρίσκονταν σε καφετέρια με τον 33χρονο ακτιβιστή, μέχρι και λίγα λεπτά πριν την είσοδο του τελευταίου στο κοσμηματοπωλείο. Αστυνομική πηγή επιβεβαιώνει στο «Έθνος» ότι δεν έχει καταστεί εφικτός ο εντοπισμός τους και προσθέτει ότι το μόνο που υπάρχει είναι ένα βίντεο από την καφετέρια, που δείχνει τον έναν από τους τρεις να αγοράζει νερό, το οποίο έδωσε στη συνέχεια στον Ζακ.

Ένα επιπλέον καινούργιο στοιχείο είναι ότι η πόρτα του κοσμηματοπωλείου είχε προσωρινά τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να ανοίγει με την άσκηση δύναμης από έξω προς τα μέσα, κάτι που θα ήταν αδύνατο να συμβεί εάν κλείδωνε κανονικά. Έτσι, όταν ο Ζακ άσκησε δύναμη, η πόρτα άνοιξε και στη συνέχεια κλείδωσε αυτόματα. Για να ανοίξει ξανά έπρεπε να ασκηθεί δύναμη προς τα μέσα, κάτι που δυσκόλεψε τον εγκλωβισμένο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που έχει αναλάβει το περιστατικό, συνεχίζει την έρευνα συλλέγοντας μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία. Οι αστυνομικοί έκαναν προσπάθεια να βρουν και το άτομο που τράβηξε το βίντεο που κυκλοφόρησε από την πρώτη ημέρα στα ΜΜΕ αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής που εξετάστηκαν από άνδρες της Ασφάλειας δεν κατέγραψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι που να μπορεί να βοηθήσει την έρευνα. Και αυτό διότι «έβλεπαν» μόνο τους χώρους των καταστημάτων και όχι στο δρόμο, όπως άλλωστε προβλέπει και η νομοθεσία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.