Χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε 50 εκατομμύρια προφίλ χρηστών στο Facebook

Χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε 50 εκατομμύρια προφίλ χρηστών στο Facebook

Νέο περιστατικό με πρωταγωνιστές χάκερ και τον ιστότοπο του Facebook σημειώθηκε την Παρασκευή, με την εταιρεία να παραδέχεται πως δεν έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Την είδηση μετέδωσαν πρώτοι οι New York Times, σύμφωνα με τους οποίους η κυβερνοεπίθεση έγινε αντιληπτή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι αξιοποίησαν κενό ασφάλειας στον κώδικα του Facebook το οποίο έκτοτε διορθώθηκε.

Το πρωί της Παρασκευής, περισσότεροι από 90 εκατομμύρια χρήστες αναγκάστηκαν να αποσυνδεθούν πό τους λογαριασμούς τους για λόγους ασφάλειας.

Η Facebook δεν γνωρίζει την ταυτότητα των χάκερ ή το εύρος της επίθεσης και βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια της έρευνας.

Η επίθεση έρχεται την ώρα που το Facebook συνεχίζει να δέχεται επικρίσεις για την κατάχρηση των υπηρεσιών σε εκστρατείες παραπληροφόρησης στις αμερικανικές εκλογές του 2016, η οποίες αποδίδονται στη Ρωσία.

Η εταιρεία είναι εξάλλου το αντικείμενο αρκετών ομοσπονδιακών ερευνών για τον τρόπο με τον οποίο επέτρεπε σε τρίτους να αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, ενώ η αμερικανική επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά τη σχέση του Facebook με την Cambridge Analytica, την αμαρτωλή εταιρεία που συνέλεγε δεδομένα των χρηστών προκειμένου να τους στέλνει εξατομικευμένα μηνύματα, τα οποία δυσφημούσαν την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και στήριζαν τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων το Facebook είδε τη βάση των χρηστών του να συρρικνώνεται.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.