Νέο βίντεο από τον καβγά με τον Αμερικανό στην Ζάκυνθο

Νέο βίντεο από τον καβγά με τον Αμερικανό στην Ζάκυνθο

Αρνήθηκε όσα του καταγγέλλουν και έδωσε την δική του εκδοχή, ένας από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης του καβγά και του θανάτου του Αμερικανού φοιτητή Μπάκαρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο.

«Λυπάμαι για το θύμα γιατί ήταν νέος και έχασε τη ζωή του, αλλά δεν το έκανα εγώ. Δεν νιώθω ένοχος» ισχυρίστηκε ένας από τους Σέρβους που κατηγορούνται για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του φοιτητή.

Ένα βίντεο που παρουσιάστηκε σε αμερικανικό δίκτυο δείχνει τον Μπάκαρι να στέκεται όρθιος στον δρόμο ενώ κάποιοι από τους κατηγορούμενους συγκρατούν άλλους από την παρέα και δεν τον έχουν ακόμα πλησιάσει. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως ο Αμερικανός τους προκαλεί σε καβγά, φωνάζοντας «Έλα, για έλα».

«Ο Μπάκαρι ξεκίνησε τον καβγά, με χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι» ισχυρίζεται ο 33χρονος φυσικοθεραπευτής, μέσα από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου που κρατείται, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από το μαγνητοσκοπημένο υλικό.

Τον Ιούλιο του 2017, ο Χέντερσον ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά της Ζακύνθου και φέτος, στις 21 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Για τον θάνατο του Μπάκαρι δικάζονται συνολικά εννέα άτομα.

Από αυτά έξι άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένας για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και δύο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Αν και δεν γνωρίζω τόσο καλά το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας, έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα, και πίστη στο Θεό, πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε η μητέρα του θύματος, Τζιλ. «Αν μπορούσα να μιλήσω στους κατηγορούμενους, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θα τους έλεγα, αλλά θα τους εξηγούσα ότι αν είχαν χρόνο να τον γνωρίσουν, θα τον συμπαθούσαν», δήλωσε ο πατέρας του φοιτητή, Φίλμπερτ.

«Όλα ξεκίνησαν όταν εκείνος και οι φίλοι του ήρθαν στο τραπέζι που είχαμε ρεζερβέ, χωρίς να ρωτήσει. Εγώ τους μίλησα ήρεμα κι αυτός με χτύπησε. Μου έδωσε χαστούκι. Εγώ τον χτύπησα μετά και εκείνος με χτύπησε με μπουκάλι γεμάτο μπίρα στο κεφάλι», υποστηρίζει ο κατηγορούμενος.

Από το υλικό των καμερών πάντως, ο ίδιος φαίνεται να χτυπάει πρώτος τον Μπάκαρι και το θύμα ανταποδίδει, χτυπώντας τον Σέρβο στο πρόσωπο.

Πολύ γρήγορα ο καβγάς κλιμακώθηκε και ο νεαρός φοιτητής ξυλοκοπήθηκε βάναυσα τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου.Ο Μπάκαρι δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές στο σώμα και το κεφάλι του και υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.