Ταΐζεις τα Περιστέρια; Πας φυλακή!

Ταΐζεις τα Περιστέρια; Πας φυλακή!

Ο λόγος που οι Ταϋλανδή απαγορεύουν το τάισμα των πτηνών.

Ποινές φυλάκισης σε όσους ταΐζουν τα περιστέρια σε δημόσιους χώρους σχεδιάζει να επιβάλλει η Ταϊλάνδη σε μια προσπάθεια να εξαλείψει τον κίνδυνο από τη γρίπη των πτηνών και άλλες ασθένειες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόγκ ηγείται της εκστρατείας να πιάνει τα περιστέρια και έχει δεσμευτεί να επιβάλει απαγόρευση της σίτισής τους και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τρεις μήνες και την επιβολή προστίμου 770 δολαρίων ή και τα δύο.

“Υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση περιστεριών”, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Μπανγκόγκ Ταγουισάκ Λερτπραπάν στο Reuters.

Άλλες πόλεις του κόσμου έχουν επιβάλει παρόμοιες απαγορεύσεις, περιλαμβανομένης της Βενετίας όπου είναι παράνομο να ταΐζεις τα περιστέρια αλλά δεν υπάρχει ο κίνδυνος φυλάκισης.

Στην Μπανγκόγκ τα περιστέρια, τα οποία συχνά χαρακτηρίζονται “αρουραίοι με φτερά”, συναντώνται σε πολυσύχναστα μέρη, όπως εκκλησίες, αγορές και δημόσια πάρκα.

Ο Ταγουισάκ είπε ότι οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία από τα περιστέρια περιλαμβάνουν νόσους του αναπνευστικού, μηνιγγίτιδα και γρίπη των πτηνών.

“Η πιο αποτελεσματική λύση είναι να σταματήσουμε να τα ταΐζουμε”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.