Αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε χρήματα να αγοράσει παντελόνι στο παιδί του

Αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε χρήματα να αγοράσει παντελόνι στο παιδί του

Συγκλονισμένη είναι η Τουρκία μετά την αποκάλυψη ότι πατέρας έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, στην επαρχία Κοτζαελί, και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του αυτόχειρα να βάλει τέλος στη ζωή του έπαιξε η αποβολή του γιου του από το σχολείο επειδή δεν φορούσε το παντελόνι της σχολικής στολής.

«Γιατί να ζω εάν δεν μπορώ να σας προσφέρω τα απαραίτητα, όταν δεν μπορώ να αγοράσω ένα παντελόνι στο παιδί μου», ήταν τα τελευταία λόγια του Ισμαήλ Ντεβρίμ στην σύζυγό του, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Ο τραγικός πατέρας, ο οποίος έπασχε από κατάθλιψη, βρέθηκε κρεμασμένος στο μπάνιο του σπιτιού του. Νωρίτερα, είχε καταφέρει να βρει τα χρήματα προκειμένου να αγοράσει το παντελόνι της σχολικής στολής για τον γιο του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Ισμαήλ Ντεβρίμ, εργαζόταν ως μηχανικός, όμως το τελευταίο διάστημα είχε μείνει χωρίς δουλειά. Το σπίτι της οικογένειας ήταν υποθηκευμένο και αδυνατούσε να το ξεπληρώσει, με αποτέλεσμα τα χρέη να τον πνίγουν.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα σημείωσε πως η οικογένεια δεν είχε απευθυνθεί στο σχολείο για να ζητήσει βοήθεια, πιθανότατα για λόγους… αξιοπρέπειας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.