«Δεν τον σκότωνες όταν τον γεννούσες να ησυχάσουμε;»

«Δεν τον σκότωνες όταν τον γεννούσες να ησυχάσουμε;»

Σε ένα βαρύ και οργισμένο κλίμα ξεκίνησε η δίκη για την φρικτή δολοφονία της μικρής Άννυ από τον πατέρα της. Απίστευτες κουβέντες κατά την ακροαματική διαδικασία.

Η δίκη διεκόπη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου του πατέρα της Αννυ, ο οποίος παρίσταται σε άλλο δικαστήριο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με απόφασή του είχε επιβάλλει στον πατέρα της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακατσίεφ ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 έτη και 6 μήνες, κρίνοντας τον ένοχο για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής.

Επίσης, το δικαστήριο είχε δεχθεί πως ο Στανισλάβ Μπακατσίεφ είχε διαπράξει το φρικτό έγκλημά του από κοινού με τον φίλο του Νικολάι Αχμεντόφ, στον οποίο δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν επίσης ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών για παράνομη οπλοκατοχή.

Παρόντες σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν και οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Ο πατέρας της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακατσίεφ (Σάββας) και ο φίλος του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού και η μητέρα της μικρής, Δημητρίνα Μπορίσοβα η οποία διώκεται για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.

Αίσθηση προκάλεσε η φράση μιας γυναίκας που βρισκόταν στο ακροατήριο η οποία απευθύνθηκε στη μητέρα του Σάββα λέγοντας της:«Δεν τον σκότωνες την ώρα που τον γέννησες να έχουμε ησυχάσει».

Πρωτόδικα ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, ο φίλος του, Νικολάι σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών και μητέρα της σε ποινή καθείρξεως έξι ετών, με αναστολή μέχρι την έφεση, γεγονός που την οδήγησε εκτός φυλακής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

Στην απολογία του στην δίκη, σε πρώτο βαθμό, ο πατέρας της μικρής Άννυ είχε υποστηρίξει καταρχάς πως το παιδί του πέθανε από παθολογικά αίτια, ομολογώντας ωστόσο πως το τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών.

Τα όσα είχε πει ο πατέρας της μικρής Άννυ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, πραγματικά σόκαραν το πανελλήνιο. Ο κατηγορούμενος είχε αλλάξει τον αρχικό του ισχυρισμό λέγοντας ότι δεν έβρασε τα μέλη του παιδιού, όπως αναφερόταν στην κατηγορία, αλλά τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενου φίλου του. Μάλιστα, όπως είχε πει ο συγκατηγορούμενός του Νικολάι Αχμεντόφ, ήταν εκείνος που του είχε πει να εξαφανίσει κάθε ίχνος από το παιδί διότι θα είχε προβλήματα με την Αστυνομία καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.