Ποινή φυλάκισης σε άνδρα στην Γαλλία γιατί χτύπησε στα οπίσθια γυναίκα

Ποινή φυλάκισης σε άνδρα στην Γαλλία γιατί χτύπησε στα οπίσθια γυναίκα

Καταδικαστική απόφαση φυλάκισης σε άνδρα στην Γαλλία ο οποίος «χούφτωσε» γυναίκα στο Παρίσι.

Ο άνδρας, όταν έμπαινε στο λεωφορείο, έριξε ένα «χαστούκι» στους γλουτούς της 21χρονης και έκανε ένα σχόλιο για τα στήθη της, προτού ο οδηγός του λεωφορείου σφραγίσει τις πόρτες και καλέσει την αστυνομία.

Ένας δικαστής στο Evry, νότια του Παρισιού, καταδίκασε τον άνδρα, ηλικίας 30 ετών, σε τρεις μήνες φυλάκιση με την πράξη να θεωρείται ως άμεση σεξουαλική επίθεση, και επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ για τα σχόλια.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι το πρόστιμο ήταν το πρώτο που επιβλήθηκε βάσει νομοθεσίας που αποσκοπεί στην αποτροπή παρενοχλήσεων σε δημόσιους χώρους, οι οποίες είναι αρκετά συνηθισμένες στη Γαλλία.

Η υπουργός πίσω από τη νομοθεσία, η οποία προβλέπει πρόστιμα ύψους έως και 750 ευρώ, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου.

Η ποινή έρχεται εβδομάδες μετά από ένα επεισόδιο βίαιης σεξουαλικής παρενόχλησης στο δρόμο καταγράφηκε σε κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Στο βίντεο, ένας άνδρας που σφύριζε σε μια γυναίκα 22 ετών έξω από ένα καφέ του Παρισιού, την χτύπησε στο πρόσωπο, αφού εκείνη τον αντιμετώπισε με φωνές. Ο ύποπτος συνελήφθη στα τέλη Αυγούστου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 33% των γυναικών αντιμετωπίζουν σωματική ή σεξουαλική βία, εκτιμούν τα Ηνωμένα Έθνη. Στη Γαλλία, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 53% των γυναικών δήλωσαν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.