Έτσι έγινε η απαγωγή στην Κύπρο

Έτσι έγινε η απαγωγή στην Κύπρο

Βγήκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την αρπαγή των δύο αγοριών στη Λάρνακα.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κύπρου μπαίνει επικεφαλής των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο μαθητών, που αγνοούνται στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έχει ακυρώσει το υπηρεσιακό ταξίδι για συμμετοχή του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας, στη Χάγη, για την οποία θα αναχωρούσε σήμερα.

Αυτή των ώρα μεταβαίνει στο Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεων, που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, για να τύχει ενημέρωσης και να τεθεί επικεφαλής των επιχειρήσεων και της προσπάθειας που καταβάλλονται για εντοπισμό των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Μέσων Ενημέρωσης στην Κύπρο πολλοί γονείς σπεύδουν στο σχολείο που σημειώθηκε η απαγωγή και παίρνουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η οποία έχει σημάνει συναγερμό, οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ο μεσήλικας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έχουν στηθεί δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη». Στο σχολείο βρίσκονται και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιούρης, μίλησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικόλαου, ο οποίος μετέβη στη Λάρνακα. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας βρίσκεται σε επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας. Το προσωπικό του δήμου Λάρνακας έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιστατικό, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου και το υγειονομείο, ώστε να προχωρήσουν σε περιπολίες αναζήτησης των ανηλίκων και του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας έχει ηλικία μεταξύ 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ, περίπου 100 κιλών, με μούσι. Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου. Το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν σημειωθεί το περιστατικό, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.