Απολογείται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο κοσμηματοπώλης

Απολογείται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο κοσμηματοπώλης

Με τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου να μην έχουν ακόμη διευκρινιστεί περνά σήμερα το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί ο κοσμηματοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι αυτές που ενδεχομένως βοηθήσουν την οικογένεια του 33χρονου, που ζητά να μάθει την αλήθεια, να εξακριβώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο νεαρός άνδρας.

Ήδη, ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μάλιστα, η οικογένεια του 33χρονου καλεί κάθε αυτόπτη μάρτυρα που μπορεί να εισφέρει στην έρευνα να καταθέσει. Επιπλέον, έχουν προτείνει να εξεταστεί από τον αρμόδιο ανακριτή ένας εμπειρογνώμονας ηλεκτρονικών πειστηρίων, ο οποίος είναι σε θέση, όπως λένε, να αναλύσει το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Υπό το πρίσμα των συγκεκριμένων εξελίξεων ο κοσμηματοπώλης, καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος αλλά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε βαθμό πλημμελήματος ενώ όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή στο κατηγορητήριο.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, μέσω του συνηγόρου του έχει δώσει το στίγμα της απολογίας του καθώς φέρεται να επικαλείται το γεγονός ότι η πρώτη του ενέργεια ήταν να ειδοποιήσει την αστυνομία και στη συνέχεια εμφανίζεται να ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του 33χρονου επίδοξου ληστή μαζί με άλλους περαστικούς που έσπευσαν να βοηθήσουν. Μάλιστα, φέρεται να λέει πως ο νεαρός τον απείλησε με σπασμένο γυαλί και πως τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.