Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: «Καθαρή δολοφονία»

Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: «Καθαρή δολοφονία»

Για καθαρή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας που έχει επιληφθεί της υπόθεσης.

Τη νομική οδό έχει πάρει η τραγική κατάληξη του περιστατικού στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας και το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, την Παρασκευή. Μετά τη σύλληψή του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, κατηγορείται με το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και με το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ αύριο Τρίτη θα θα περάσει και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Το λόγο πλέον έχουν πάρει οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων με τη δικηγόρο της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννα Παπαρρούσου να δηλώνει στο πρωινό του ANT1 ότι «κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας».

Ενώ συμπλήρωσε ότι «κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία που αφορούν τον δράστη, τον συνεργό του και ενδεχομένως όσους άλλους συμμετείχαν».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο και το αν ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κατάστημα για να ληστέψει, η κ. Παπαρρούσου είπε πως «μπροστά σε αυτά που έχουμε μιλάμε στη χειρότερη περίπτωση για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία».

Ενώ τέλος σχολίασε ότι «όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο».

Στη ίδια εκπομπή μίλησε και ο εκπρόσωπος του κοσμηματοπώλη ο οποίος ανέφερε αρχικά ότι «το περιστατικό μας λυπεί όλους» ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι «η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία».

Ο δικηγόρος στη συνέχεια ανέφερε ότι «ο σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει. Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη».

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.