Θρήνος και οργή για τη δολοφονία της transgender ιερόδουλης στο Παρίσι – Oι διαδηλώσεις συνεχίζονται

Θρήνος και οργή για τη δολοφονία της transgender ιερόδουλης στο Παρίσι - Oι διαδηλώσεις συνεχίζονται

Εκατοντάδες ακτιβιστές, εκδιδόμενες και μέλη της LGBT κοινότητας συνεχίζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Παρίσι στη μνήμη της δολοφονημένης Βανέσας Κάμπος.

H 36χρονη, transgender ιερόδουλη στο Παρίσι, με καταγωγή από το Περού, δολοφονήθηκε από μια ομάδα ανδρών την στις 16 Αυγούστου και οι δράστες ακόμη δεν έχουν συλληφθεί.

Η δολοφονία της έγινε στο Bois de Boulogne, ένα πάρκο στο οποίο καθημερινά δεκάδες εκδιδόμενες γυναίκες, αλλά και άντρες συναλλάσσονται με πελάτες. Η δολοφονία της 36χρονης έχει προκαλέσει οργή καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Κάμπος έχασε τη ζωή της όταν μια συμμορία επιτέθηκε σε εκείνη και σε πελάτη της με σκοπό τη ληστεία.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν την κατάργηση του νόμου του 2016, ο οποίος επέβαλε πρόστιμα σε πελάτες ύψους 1.500 ευρώ και 3.750 ευρώ σε επαναλαμβανόμενους παραβάτες. Οι εργαζόμενοι του κλάδου λένε ότι αυτό τους ώθησε να εργάζονται σε απομονωμένους και απροστάτευτους χώρους όπου είναι εκτεθειμένοι σε εγκληματικά στοιχεία.

«Οι πολιτικοί συνεχίζουν να αγνοούν σοβαρά τη ζωή μας. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον δήμαρχο του Παρισιού για τους δημοτικούς νόμους, ούτε για όλα τα πολιτικά κόμματα, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα», λέει η η οργάνωση των εκδιδόμενων. «Είναι επείγον να αλλάξουμε τον νόμο που ευνοεί αυτή τη βία. Όσο η άσκηση της σεξουαλικής εργασίας δεν θα είναι ασφαλής, θα πεθάνουν και άλλοι», λένε και προσθέτουν. «Θέλουμε να ζήσουμε».

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.