«Δες ποιον έφαγες σήμερα»: Αντιδράσεις με φωτογραφίες στο μετρό της Αθήνας – ΦΩΤΟ

«Δες ποιον έφαγες σήμερα»: Αντιδράσεις με φωτογραφίες στο μετρό της Αθήνας - ΦΩΤΟ

Η προσπάθεια των Greek Vegans να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με το μετρό της Αθήνας να έχει γεμίσει φωτογραφίες ζώων και μηνυμάτων που προκαλούν... τύψεις.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καμπάνια των Greek Vegans στο μετρό της Αθήνας. Από τις 9 Σεπτεμβρίου 184 αφίσες με μηνύματα vegan «στολίζουν» συρμούς του μετρό, στο πλαίσιο της εκστραστείας που θα διαρκέσει 28 ημέρες.

Οι εν λόγω αφίσες κυκλοφορούν με διαφορετικές φωτογραφίες ζώων, με τα ανάλογα για κάθε μία φωτογραφία μηνύματα της vegan εκστρατείας.

Μία από αυτές εμφανίζει ένα γουρουνάκι με το μήνυμα «Δες ποιον έφαγες σήμερα», ενώ μία δεύτερη αφίσα απεικονίζει ένα ψάρι με το αγκίστρι στο στόμα και η οποία γράφει: «Κάποιες κραυγές δεν ακούγονται ποτέ».

Στη θέα της καμπάνιας άμεση ήταν η αντίδραση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι οι διαφημιστικές αφίσες «προωθούν τις απόψεις ομάδων “vegan”» και στοχοποιούν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, και παράλληλα δυσφημούν το ελληνικό κρέας.

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι η Αττικό Μετρό, δίνοντας το πράσινο φως για την δημοσιοποίηση «ομάδων χωρίς θεσμικό χαρακτήρα, φαίνεται να παίρνει θέση σε έναν διάλογο «για ένα θέμα με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις».

«Δες ποιον έφαγες σήμερα»: Αντιδράσεις με φωτογραφίες στο μετρό της Αθήνας - ΦΩΤΟ

«Δες ποιον έφαγες σήμερα»: Αντιδράσεις με φωτογραφίες στο μετρό της Αθήνας - ΦΩΤΟ

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.