Τη στιγμή που η Ελβετία απαγόρευσε με νόμο το βράσιμο του αστακού χωρίς αναισθητικό, εστιάτορας στο Μέιν αποφάσισε να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση, ως ένδειξη ευσπλαχνίας απέναντι στον αστακό: Του δίνει καπνό από χασίς, προκειμένου να μαστουρώσει, να μουδιάσει και να το μαγειρέψει ζωντανό και χωρίς να πονέσει.
Όλα αυτά στο πλαίσιο της συζήτησης που έχουν ανοίξει πολλοί ακτιβιστές, που ζητούν να σταματήσουμε να μαγειρεύουμε τα οστρακοειδή ζωντανά γιατί έχει αποδειχτεί ότι αισθάνονται τον πόνο.
«Έτσι και αλλιώς θα το σκοτώσουμε. Προσπαθούμε να το κάνουμε με λιγότερο απάνθρωπο τρόπο» λέει η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου.
Η ιδέα είναι ότι όταν ρίχνουν καπνό μαριχουάνας στο νερό του, λειτουργεί ως ηρεμιστικό και αισθάνεται λιγότερο πόνο όταν μαγειρεύεται.
Το εστιατόριο λέει ότι φέτος τελειοποίησε την τεχνική του -ώστε να μην μένουν υπολείμματα μαριχουάνας στο κρέας- και ελπίζει ότι πλέον οι πελάτες δεν θα ζητάνε τον βρασμένο αστακό αλλά τον «μαστουρωμένο και καπνισμένο».